najnevjerojatnije priče

Jenkač otkrio svoj stav: "HNS se pokazao kao stabilan partner, zalagat ću se za stabilnost"

Objavljeno: 05.06.2017. 16:14

Zadnja izmjena: 05.06.2017. 16:25

Foto: ilustracija

HDZ-ovog kandidata koji je ostvario najbolji rezultat na lokalnim izborima, gradonačelnika Novog Marofa Sinišu Jenkača, zamolili smo za komentar rezultata izbora za župana, a pitali smo ga i koji je njegov pogled na koaliciju HNS-a i HDZ-a.

Dok je glede rezultata izbora za župana Jenkač bio prilično neodređen, rekavši:

- Tu mogu samo reći, da je pobijedio je onaj koji je imao više simpatija birača i za kojeg su građani sami odlučili...

Glede HDZ-ove koalicije s HNS-om bio je puno rječitiji:

- Što se tiče koalicije s HNS-om, zalažemo se za to da svatko normalan sačuva vlast jer bi zbog novih izbora izgubili čitavu godinu, što bi unazadilo brojne natječaje i projekte koji su u pripremi – smatra Jenkač, ali otkrio nam je i svoj stav:

"HNS stabilan, MOST nedorastao"

- To je stvar nacionalne politike, ali treba nam stabilan partner, a HNS se u ranijim razdobljima pokazao kao stabilan partner SDP-u, dok je MOST na kojeg smo računali pokazao da nije dorastao. Zalagat ću se, dakle, za koaliciju koja će donijeti stabilnost – zaključio je Jenkač.

Inače, Radimir Čačić u Novom Marofu ostvario bolji rezultat od Predraga Štromara, osvojivši 51,94% glasova. Podržali su ga veterani Puškadija i Maltar, dok je Jenkač rekao da će se voditi odrednicama stranačkog vrha. Čačić je odličan rezultat ostvario i Varaždinskim Toplicama (62,46%), a u izborni stožer došao mu je čestitati čak i šef topličkog HDZ-a Franjo Prstec.

Ljubeški 'bilten'

Govorimo li o „južnjacima“ kao dijelu HDZ-a u Varaždinskoj županiji koji otvoreno iskazuje neslaganje s određenim odlukama predsjednika Stričaka, može se primjetiti da je Čačić dobio izbore i u Gornjem Knegincu (53,86%), također i u Svetom Iliji gdje je ostvario općenito najbolji rezultat (63,55%) te u Vidovcu, na čemu mu je Hranić čestitao još jučer (48,82%).

Zanimljivo, Predrag Štromar je gotovo dvostruko bolji rezultat od Čačića ostvario u Ljubešćici: 62,12% naprema Čačićevih 35,28%, što je zanimljivo iz razloga što se uoči prvog kruga lokalnih izbora pojavio bilten protiv načelnika Horvatića, za koji su mnogi u HDZ-u smatrali da dolazi iz "HNS-ove kuhinje".

HDZ i Čačić

O ovoj temi svakako će se još lomiti koplja u obje stranke, i u HNS-u i u HDZ-u, jer svatko od (grado)načelnika ima svoje razloge ZA ili PROTIV. Tko će npr. „prisiliti“ Marijana Kostanjevca iz Vinice da surađuje sa Štromarom; s druge strane, Jenkaču je HNS pomogao prešutnom podrškom na prijevremenim izborima.

Kako bilo, pretpostavka je da će HDZ na razini županije sada postizborno koalirati s Čačićevim Reformistima, i na taj način napokon srušiti HNS; ako tolike godine ne sa svojim kandidatom, onda s čovjekom koji je nekoć bio najbliži suradnik njihovom dosada glavom protukandidatu, Štromaru.

Onda neka netko kaže da život ne piše najnevjerojatnije priče...

Rezultati ankete

Podržavate li koaliciju HNS-a i HDZ-a?

Da

22%

Ne

70%

Ne znam

8%

Komentari