provjerite, da ne griješite i vi...

ANKETA Novoselec smatra da smo trebali prešutjeti stavove "pikzibnera" o spomeniku - što vi mislite?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.10.2017. 08:31

Zadnja izmjena: 04.10.2017. 09:15

Foto: ilustracija Youtube/Arhiva

Ne stišavaju se reakcije oko spomen ploče u Sračincu kojim se evocira sjećanje na katastrofalni požar 25. travnja 1776. kojega je izazvao mladi Srakar Jakov Vrček i koji je potpuno izmijenio povijest ovoga kraja.

Nakon mnogobrojih kritika koje je ovim potezom zaradio načelnik Novoselec, poput one predsjednika varaždinskog gradskog vijeća Damira Habijana, Reformista i HDZ-a iz Sračinca, ali i određenog broja mještana putem društvenih mreža, obratili smo se opet načelniku, međutim njegova reakcija neugodno nas je iznenadila.

Naime, upitan da prokomentira različite reakcije javnosti, načelnik je to ljutito odbio rekavši kako ne želi više ništa govoriti o tom slučaju te kako ovu spomen ploču nisu komentirali nikakvi intelektualci već različiti ''pikzibneri'' čija mišljenja nisu važna.

>>ANKETA: RECITE ŠTO MISLITE Spomenik u Sračincu i dalje izaziva kontroverze - evo što točno na njemu piše...

"Ako vas ja plaćam..."

- Pišite da sam ja najgori načelnik, pišite da je Sračinec najgori, radite ankete, ne zanima me. S eVaraždinom raskidam ugovor i ne želim imati posla s vama, jer ako vas plaćam onda me se mora i nešto pitati kada se piše o meni - odgovorio je Novoselec.

Da pokušamo shvatiti, načelnik Sračinca u maniri kakvog autoritarnog vođe evidentno misli da je narudžbom nekoliko promidžbenih članaka ujedno stekao i cenzorske ovlasti, pa njemu više nije dovoljno biti objektivan i korektan, nego bi valjda trebalo "ugušiti" svaki stav koji mu ne odgovara.

Stoga, dragi sugrađani, ne znamo koji je vaš stav o podignutom spomeniku u Sračincu, ali svakako prije provjerite kod načelnika - smijete li ga imati...

Rezultati ankete

Slažete li se s načelnikom Sračinca Božidarom Novoselcem?

Da

24%

Ne

65%

Ne znam

11%

Komentari