Laburisti k reformistima? Martinčević potvrdila: Razgovaramo s velikim brojem laburista

Objavljeno: 26.04.2015. 09:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Reformisti

Na varaždinskoj političkoj sceni proteklih se tjedana sve glasnije govori o raspadanju Hrvatske stranke rada - laburista Varaždinske županije, a pojavila se i glasina da velik broj laburista zbog nezadovoljstva svojom strankom prelazi u - Reformiste.

Da se ne radi samo o glasini, potvrdila nam je Natalija Martinčević, predsjednica varaždinske Gradske organizacije Reformista. Međutim, tko prelazi i koliko je njihov broj, Martinčević zasad nije htjela otkriti.

- Mogu Vam potvrditi da se Narodnoj stranci – Reformisti javlja velik broj članova i organizacija Laburista koji našu stranku, programe i projekte za koje se zalažemo žele podržati te se s njima razgovara. Javnost i poštovane medije o svemu ćemo obavijestiti uskoro - bila je kratka Martinčević.

Podsjetimo, laburiste su napustili Stanko Medvedec i Siniša Miličić, donedavni predsjednik stranke, a posebno je zaiskrilo upravo između bivšeg predsjednika stranke i sadašnjeg predsjednika Božidara Kolarića.

Miličić je javno naveo kako su varaždinski laburisti postali privata prćija obitelji Kolarić te da je stranka postala način za uhljebljivanje podobnih.

- Stranka je postala taoc obitelji Kolarić. Stranka rada je privatna prćija jedne obitelji koja je uhlijebila sve svoje bliže i daljnje rođake i koja vodi isključivo politiku uhljebljivanja. Nakon što je upitne legalnosti na Skupštini izabran predsjednik podružnice Božidar Kolarić, kolega Stanko Medvedec i ja smo odlučili istupiti iz stranke, a prema našim saznanjima istupit će i čitav niz drugih članova. Kad će to biti, ja sad ne bih nagađao - rekao je Miličić u petak.

>> Prelaze li k Reformistima? Miličić: "Laburisti su prćija obitelji Kolarić, stranka se raspada" 

Kolarić je njegove optužbe oštro odbacio, kao i mogućnost da se stranka laburista Varaždinske županije raspadne.

- Ne pada mi na pamet govoriti o raspadanju, odlascima ili dolascima članova, to je normalan proces u svim strankama. Za nas laburiste Miličić je potpuno marginalna osoba i na izljeve u kojima liječi svoje frustracije nemam namjeru trošiti riječi - istaknuo je Kolarić.

>> Kolarić uzvraća Miličiću: On je za mene marginalac i lanjski snijeg 

Komentari