godišnja skupština

Martinčević: ''Ako već neće načelnik, mi ćemo pomoći umirovljenicima iz Martijanca''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.02.2020. 17:33

Zadnja izmjena: 16.02.2020. 17:33

Predsjednica Udruge umirovljenika Martijanec Nadica Valek na godišnjoj je skupštini prozvala načelnika Dražena Levaka te poručila da umirovljenike ništa neće spriječiti u njihovim aktivnostima, iako je, kako je napomenula, Udruzi uskraćeno financiranje od strane Općine.

<< Dražen Levak: "Je li bolje 23 tisuća kuna dati udruzi ili umirovljenicima s najnižim primanjima?" >>

Podsjetimo, Reformisti iz Martijanca su nedavno poslali priopćenje u kojem tvrde kako u proračunu Općine nisu osigurana sredstva za rad Udruge umirovljenika, dok je pak načelnik Dražen Levak poručio kako će se novci preusmjeriti za božićnice svim umirovljenicima koji imaju mirovinu do 1.500,00 kuna mjesečno.

Na tvrdnje predsjednice Valek nadovezala se i savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je istaknula da će Varaždinska županija pomoći radu Udruge umirovljenika, kad već ''to ne želi načelnik'', što pak smatra ''društveno neodgovornim i nekorektnim''.

- Varaždinska županija u svoje prioritete rada stavila je upravo podizanje kvalitete života umirovljenika. Značajno smo povisili izdvajanja za aktivnosti Saveza udruga umirovljenika tako da je ono za prošlu godinu iznosilo 493.000 kune, što je najveće izdvajanje iz proračuna za umirovljenike ikada. Povećali smo i  broj uskršnjih i božićnih paketa za najpotrebitije, organizirali cijeli niz događanja za umirovljenike, a u ovoj godini osigurano je više od 100.000 kn za programe udruga umirovljenika svih gradova i općina u Županiji po natječaju koji je upravo u tijeku - rekla je Martinčević.

Komentari