prvo obraćanje

Milanović: Trebat će raditi kompromise, Grbin: Odluka nije bila preko noći

Na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su obojica dočekani ovacijama, Milanović je rekao kako početkom ove godine nije mislio da će se kandidirati te pojasnio kako je i kada došlo do ove odluke...
Objavljeno: 16.03.2024. 11:30

Zadnja izmjena: 16.03.2024. 11:33

Nakon što je jučer iznenadno predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na konferenciji za medije s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom objavio kako će se kandidirati za premijera, danas su se obojica ponovno obratila javnosti.

Naime, na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su obojica dočekani ovacijama, Milanović je rekao kako početkom ove godine nije mislio da će se kandidirati te pojasnio kako je i kada došlo do ove odluke.

- Ovo o čemu danas razgovaramo i o čemu odlučuju hrvatski ljudi nije bilo moguće u mojoj glavi i u mom srcu prije dva mjeseca. Slučaj instaliranja jednog probisvijeta na čelo glavnog državnog tužitelja je u meni probudio prkos, tugu i bijes te velike instinkte čovjeka i divlje mačke. Ne ulazim u svaki sukob bez razmišljanja. Ovo je borba za vladu nacionalnog spasa, trebat će raditi ljudske komprimise kakve radimo kao pojedinci, žene, muževi, majke, službenici, liječnici i svaki drugi čovjek - rekao je Milanović i završio pozivom "Croatia victor!".

'Odluka nije bila preko noći'

Šef stranke Grbin dodao je kako su ovi izbori izbori za demokracijut te kako je odluka o Milanovićevoj kandidaturi promišljena. 

- Odluka da Zoran Milanović bude naš kandidat za premijera nije se rodila preko noći. Ona je promišljena i tu je da se na ovim izborima moramo postaviti svi zajedno i svatko mora dati svoj doprinos. Pozivam Ustavni sud da što prije donese odluku je li ono što niti jednom stavkom Ustava i zakona nije zabranjeno, je li to dopušteno. Da ne bi odugovlačili, obratit ćemo im se i pravnički. Neka odluče, i to čim prije. Mi ćemo odluku poštovati, kakva god bila - zaključio je Grbin.

Komentari