Mještani Sudovca: Za svaki odlazak u Marof ili Varaždin riskiramo 500 kuna kazne

Objavljeno: 08.08.2015. 17:36

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 07:43

Foto: Nikola Kokotec

Nebrojeno puta otvorena, pa zatvorena, opet otvorena i sada zatvorena, takva je u najmanju ruku "čudna“ cesta koja vodi od Možđenca do Sudovca. Riječ je o, kako kažu čitatelji eVaraždina, – "žili kucavici" koja spaja mještane koji žive s jedne i druge strane obronaka Kalnika...

Prije nekoliko tjedana policijske ophodnje počele su pojačano nadzirati za promet zatvorenu, ali ipak prohodnu cestu D22 koja spaja Novi Marof s Križevcima. Svakog vozača kojeg tijekom kontrole zaustave, policajci kažnjavaju s 500 kuna, tuže se čitatelji našeg portala.

Mještani Sudovca i okolnog područja svakodnevno tom cestom odlaze na posao i potom se vraćaju svojim domovima. Riskiramo kaznu i to je stvar osobne odluke. Naime, svi znamo da je cesta zatvorena već nekoliko godina, ali je ipak prohodna za osobna vozila i kamione – ističu ogorčeni vozači koji su prisiljeni koristiti zaobilaznu cestu koja se pruža smjerom Visoko – Breznica - Novi Marof.

No, to žiteljima ovog kraja produžava put u oba smjera za čak 40 kilometara.

- Mnogo radnika iz prigorskog područja zaposleno je u Novom Marofu i Varaždinu. Riječ je o žiteljima Sudovca, Pofuka, Kolarca, Vukšinca, Gornje rijeke i drugih naselja. Svima njima je nepojmljivo da ŽUC, Hrvatske ceste i sve ostale ustanove u čijoj je nadležnosti prohodnost te vijugave prometnice, godinama ne rješavaju problem – naglašavaju čitatelji eVaraždina.

Inače, iako je cesta zatvorena, redovito je održavana. Tijekom zimskih mjeseci od snijega je čiste ralice i njome prolaze čak i šleperi natovareni srušenim stablima.

No, pokušate li iza nje proći autom i ako vas pritom zaustavi policija, platit ćete kaznu – tvrde revoltirani čitatelji eVaraždina koji za svu tu zavrzlamu kažu kako je dovedena do apsurda.

Naime, trenutno na dijelu dionice kod Možđenca traju radovi na sanaciji odrona uz cestu, ali nitko ne zna tko će njene ostale kilometre i brojna klizišta dovesti u red.

Komentari