Na ORaH-ovoj listi za vijeća MO grada Varaždina 50 posto žena

Objavljeno: 10.05.2015. 15:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ORaH Varaždin

Varaždinski ORaH predao je kandidacijske liste za predstojeće izbore za Vijeća mjesnih odbora koji će se održati 31. svibnja ove godine, a posebnost njihove liste je što 50 posto mjesta čine žene.

ORaH će na izbore izaći u 1., 3., 4., i 5. gradskom mjesnom odboru s kandidacijskim listama. Zasigurno najveći novitet u ovim izborima je činjenica kako na ORAH-ovim kandidacijskim listama 50 posto mjesta čine žene.

- Ovu činjenica se može posebno istaknuti iz razloga kako vrlo vjerojatno niti jedna od ostalih stranaka neće imati istaknutu rodnu ravnopravnost na svojim kandidacijskim listama. Navedena činjenica je posljedica politike rodne ravnopravnosti ORAH-a putem koje se između ostaloga želi omogućiti ravnopravna zastupljenost žena po načelu paritetne demokracije, jednaka zastupljenost žena i muškaraca te  „zebra metode“ formiranja lista - napominju iz ORaH-a.

Tijekom čitavog mjeseca svibnja varaždinski ORAH će građanima detaljno iznositi svoj izborni plan i program sudjelovanja na izborima za vijeća mjesnih odbora.

Komentari