Novi Marof: Gradonačelnik Jenkač pozvao političare na tolerantnu atmosferu u kampanji

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 31.10.2015. 15:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Arhiva eVž

Dosadašnji istupi pojedinih kandidata na predizbornim skupovima u Novom Marofu, ponukali su gradonačelnika Sinišu Jenkača da sve političare upozori da građani zaslužuju komuniciranje i javne nastupe na dostojanstvenom i tolerantnom nivou...

Iako je izborna kampanja i način kako se ona provodi u prvom redu stvar svake političke opcije i pojedinaca koji istupaju u ime te političke opcije, ipak bi se morala voditi u skladu s Etičkim kodeksom, naglasio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Dodao je da kao gradonačelnik Novog Marofa mora reagirati na istupe pojedinih kandidata na skupovima održanim u tom gradu.
 
- Mislim da  građani koja dolaze na predizborne skupove prije svega žele čuti programe i projekte koji se nude, a sigurno ne žele, niti su dužni slušati vrijeđanja i omalovažavanja na niskoj i osobnoj razini – istaknuo je Jenkač.

Poručio je da ne želi da se u gradu u kojem je gradonačelnik, i u kojem njegovi građani zaslužuju komuniciranje i javne nastupe na jednom dostojanstvenom i tolerantnom nivou, “kampanja i predizborni skup svedu na nivo koji nije dostojan Novog marofa, a ni bilo koje druge civilizirane sredine“.

- Apeliram na sve sudionike  predizborne kampanje da se suzdrže još ovih desetak dana, i da se kampanja kao i izbori provedu u demokratskom duhu i tolerantnoj atmosferi – naglasio je Siniša Jenkač dodavši da “građani Novog Marofa ne zaslužuju slušati uvrede i omalovažavanja na račun jednih ili drugih“.

- Ponudite građanima projekte i rješenja njihovih problema, a oni će znati  pravilno odabrati – zaključio je Jenkač.

Komentari