reakcija

Odgovor NL Ivana Čehoka na demantij direktorice Gradske tržnice

Objavljeno: 08.05.2024. 11:11

Zadnja izmjena: 08.05.2024. 11:34

Objava Nezavisne liste Ivana Čehoka

U svojem odgovoru direktorica Gradske tržnice nijednom riječju nije demantirala naše navode, prije svega činjenicu da je postavljena prvo za vršiteljicu dužnosti, što se nije smjelo učiniti, da je zbog nje izmijenjen akt o osnivanju kako bi se prilagodili uvjeti natječaja, da je kao voditeljica na Rabu ostvarivala gubitke, premda je Rab, s izuzetkom pandemijske 2020., uvijek pozitivno poslovao i da već tri mjeseca otkako je postavljena i izabrana ne radi solarna elektrana na placu.

Ako nije sposobna popraviti elektranu, onda možete misliti kako će se brinuti za plac koji je, što mogu vidjeti svi Varaždinci, sve prazniji. Ako nije sposobna voditi odmaralište bez gubitaka, onda je jasno da će i plac propasti. Ali očito neće propasti SDP Ivanca, s kojim direktorica kao nema ništa.

Direktorica, a sada voditeljica, svojim priznanjem da na isplatnoj listi nema prekovremenih, samo se još dublje zakapa jer je upravo ona zadužena za evidencije radnoga vremena pa ako su te evidencije ispravne i ako je po njima isplaćivana plaća, kako to da same djelatnice, koje su očito bile zakinute, pišu da „nisu imale ni jedan dan odmora i radile su za blagdane i neradne dane“ i tako ustvari radile više od dozvoljenog broja sati i kako to da se pojavljuje evidencija za kolovoz na kojoj neki djelatnici imaju i 285 sati mjesečnoga rada?!

Zna li voditeljica da je ona odgovorna ima li odmaralište dovoljno radnika i rade li protuzakonito preko svih normi? Zašto je jedna zaposlenica završila na bolovanju i zašto su joj naknadno priznati prekovremeni ako na isplatnoj listi nije bilo prekovremenih? Tko je odgovoran ako je žena radila preko norme i završila na liječenju? Kako to da je ta žena priložila izračun sudskoga vještaka ako je voditeljica ispravno obračunavala? To nema i ne može imati nikakve veze s upravom. Također nije jasno kako to da se novi obračun sati s prekovremenima pojavljuje samo jednom u cjelokupnoj povijesti rada odmarališta, upravo u rujnu 2022.?

 Ne misli li voditeljica da bi, u trenutku kad radnici Varteksa štrajkaju zbog zaostalih plaća, trebala objasniti građanima Varaždina zašto je došlo do nezakonitosti i što je s javnim sredstvima svih građana?

Što se tiče odgovora g. Veršića, ravnatelja Gradskih stanova, nama je potpuno jasno da ne poznaje grad jer nije u njemu živio, moramo ga upozoriti da je Hrašćica dio grada Varaždina i da bilo tko prosječno informiran zna da cijena novoga, nekorištenoga i svježe dovršenoga stana u gradu Varaždinu krajem 2022. nije mogla biti ispod 1700 eura. Cijene starih i derutnih stanova u Varaždinu su bile minimalno 1500 eura.

Zašto su stanovi u javnom natječaju prodavani po 1050 eura, to samo on zna, osobito uzmemo li činjenicu da se u istom natječaju prodaju stare i već korištene garaže po 900 eura. Želi li Veršić reći da novi, tek dovršeni stan vrijedi samo 150 eura/m2 više od stare i korištene garaže? Kako to da su sporni stanovi u agencijama oglašavani po 1700 eura nedugo nakon što su kupljeni po 1050 eura?!

Napominjemo da je POS Hrašćica građen sredstvima svih građana i Varaždina i države jer su isplaćeni poticaji i da je stoga trebalo stan prodati po minimalnoj tržišnoj cijeni stanova u Varaždinu krajem 2022.

Komentari