Održana druga javna tribina o zimskim praznicima učenika - trebaju li se vremenski skratiti ili produžiti?

Objavljeno: 21.12.2015. 14:38

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 14:47

Foto: Siniša Sović

U Prvoj gimnaziji Varaždin danas je održana druga javna tribina mladih na temu "Praznici i radni dani kroz školsku godinu"...

Učenici su tako raspravljali o prigodnoj temi koja se tiče nadolazećih blagdana te zimskog odmora učenika, ali i i problematici koja značajno utječe na njihov raspored obaveza i odmora kroz godinu. 

Prije rasprave, u kojoj su mogli sudjelovati svi sudionici tribine, debatanti Debatnog kluba Prve gimnazije Varaždin otvorili su raspravu svojim pojedinačnim, strukturiranim debatnim govorima, odnosno prezentacijskom debatom (u skladu s mogućnostima sudjelovanja debatanata i naravi teme tribine), afirmirajući (jedan debatant ili skupina) odnosno negirajući (drugi debatant ili skupina) tezu utemeljenu na temi debate. 

Lovro Lukavečki, predsjednik Županijskog vijeća učenika Varaždinske županije, tom je prilikom rekao da je tribina jedna u nizu onih koje planiraju realizirati te da je rasprava bila iznimno kvalitetna: 

- Raspravljali smo o tome jesu li dobro organizirani praznici i treba li ih vremenski skratiti ili produljiti. Drago mi je da se pokrenula inicijativa javnih tribina kako bi se čuo glas učenika i poticala kreativnost, rekao je Lukavečki.

Tribina je održana u okviru projekta javnih tribina mladih u Varaždinu koji su pokrenuli: Savjet mladih grada Varaždina, Vijeće učenika Varaždinske županije, Prva gimnazija Varaždin i Savjet mladih Varaždinske županije.

Riječ je o projektu koji će se provoditi tijekom nastavne godine 2015./2016. kao ciklus od 4-5 javnih tribina na aktualne teme, koje uključuju mlade u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. 

 

Komentari