sabor hdz-a

Plenković u Lisinskom: 'Niti je Grbin predsjednik SDP-a, niti Milanović predsjednik Republike'

Objavljeno: 17.03.2024. 15:59

Zadnja izmjena: 17.03.2024. 15:59

U Zagrebu je danas održan 20. sabor članstva HDZ-a na kojem su najavljeni planovi stranke ako ponovno pobjede na parlamentarnim izborimam, prenosi Novi list. 

Predsjednik stranke Andrej Plenković je najavu kandidature predsjednika Zorana Milanovića za premijera nazvao je presedanom.  

- Na središnjem Odboru SDP-a smo vidjeli jednu poruku – niti je Grbin predsjednik SDP-a, a niti je Milanović predsjednik Republike. I to je sve što ću reći o tom presedanu jer nama, s obzirom na naše rezultate, naša postignuća, našu viziju… nisu problem politički konkurenti. Ono za što smo zainteresirani, jest jačanje hrvatskih institucija, djelovanje u krizama, pomoć onima kojima je ona nužna i tu izlazimo s iskustvom kakvo nema nitko drugi – kazao je Plenković.

'Mi slabe točke nemamo'

Osvrnuo se i na sam datum i dan izbora (srijeda, 17. travnja) te kazao kako to stavlja ljude u neravnopravan položar s obzirom su mnogi izvan Hrvatske, a posebno u BiH budući da za njih to neće biti neradan dan. Dodao je i kako HDZ na izbore izlazi s iskustvom koje nitko nema.

'Mi slabe točke nemamo', ustvrdio je. Uspoređujući postignuća njegovih dviju Vlada s bivšom SDP-ovom, poručio je biračima da dobro promisle žele li ići “na staro i loše” ili će dati podršku kontinuitetu sigurne, ozbiljne vlade koja će nastaviti raditi za Hrvatsku, piše Novi list.

'U idućem mandatu napravit ćemo...'

U govoru je najavio i da će se HDZ, u slučaju pobjede na izborima, zagalati za nastavak stabilnost rasta BDP-a te je do kraja tog mandata (ako ga osvoje) plan podići prosječnu mjesečnu neto plaću na 1.600 eura te minimalnu bruto plaću na 1.250 eura, zatim osigurati vrtić za svako djete i ulagati u obrazovnui infrastrukturu. Najavio je još i da će majke za svako rođeno dijete dobiti godinu dana mirovinskog staža te da će mirovine rasti za dodatnih 20 posto.

Komentari