Predstavljen finalni prijedlog Strategije razvoja turizma Varaždinske županije

Objavljeno: 13.09.2015. 19:19

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:04

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljen je prijedlog Strategije turizma Varaždinske županije 2015.-2025. godine. Strategiju je za Varaždinsku županiju i Turističku zajednicu Varaždinske županije izradio Institut za turizam, koji je zaslužan i za Strategiju razvoja turizma Republike Hrvatske, Grada Varaždina i Grada Ludbrega.

Okupljenim načelnicima, gradonačelnicima, vijećnicima Turističke zajednice Varaždinske županije i direktorima turističkih zajednica gradova i općina, Strategiju je predstavio voditelj projekta dr.sc. Neven Ivandić, a njome se želi pokrenuti novi razvojni ciklus usmjeren na snažnije pozicioniranje Županije na domaćem i stranom turističkom tržištu, te postaviti okvir za definiranje i provedbu politike razvoja turizma usmjerene na povećanje konkurentske sposobnosti turističkih gospodarskih subjekata i povećanje blagostanja stanovnika Županije.

Analizom okruženja i tržišnih trendova postavljena je razvojna vizija, ključni ciljevi, programska i prostorna koncepcija kojom bi Županija u budućnosti trebala postati jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Koncepcija turističkog razvoja pretpostavlja tematiziranje ukupnog prostora te diversifikaciju portfelja turističkog proizvoda, a temelji se na sljedećim odrednicama: grad Varaždin i Klaster Varaždinske Toplice-Novi Marof koji bi trebali predstavljati fokalne točke turističke aktivnosti i biti glavni atraktori stacionarne i izletničke turističke potražnje u Županiji, te veliko ruralno, planinsko i dravsko područje Županije s gustom ponudom različitih turističkih iskustava koji se dominantno razvijaju oko Ludbrega, Lepoglave, Ivanca i Trakošćana.

Kako bi se s prijedlogom Strategije razvoja turizma Varaždinske županije 2015.-2025. upoznala šira javnost, sredinom rujna biti će dostupna na web stranicama Varaždinske županije za raspravu i komentiranje.

Komentari