reakcija

Reformisti: Prijedlog da se prijeđe na online nastavu je van pameti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.08.2022. 12:42

Zadnja izmjena: 26.08.2022. 12:44

Reformisti su se danas obratili priopćenjem za medije u kojem kažu kako je prijedlog iznesen na sastanku svih župana o prelasku na online nastavu zbog uštede energenata u školama Varaždinske županije ' van pameti'.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić rekao je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kako 'nije nemoguće da škole prijeđu na online nastavu zbog rasta cijena energenata'. Reformisti pak ovaj prijedlog nazivaju 'nebuloznim'.

- Posebno je sramotno da je takva izjava došla iz Varaždinske županije jer je u prošlom mandatu župana Čačića i Reformista upravo u našoj županiji energetski obnovljeno 28 škola što našim školama omogućuje potpunu energetsku neovisnost bez porasta troškova - pišu Reformisti  i dodaju kako obnovljene škole u Varaždinskoj županji neće imati porast troškova već će ostvariti suficit financijskih sredstava.

- Na žalost ali i sramotu župan Stričak (HDZ) sa navedenim očito nije upoznat jer u protivnom ne bi dozvolio da se ovakvi prijedlozi upućuju iz naše županije - napisalsu su Reformisti te dodaju:

- To još jednom pokazuje kako nesposobnost, neznanje, potpuno nerazumijevane funkcioniranja županije ali i potpuna socijalna neosjetljivost župana Stričaka i HDZ-a mogu biti štetni za naše građane a u ovom slučaju posebno štetni za naše roditelje i djecu - stoji u priopćenju. 

Komentari