zahtjevi građana

Sastanak s gradonačelnikom oko komunalnih problema u 4. mjesnom odboru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.01.2021. 09:34

Zadnja izmjena: 30.01.2021. 09:35

Predstavnici 4. mjesnog odbora upoznali su gradonačelnika Ivana Čehoka s zahtjevima građana, kao iprijedlozima rješenja komunalnih i prometnih problema, izvijestili su u priopćenju.

Gradonačelniku je uručena peticija sa zahtjevom da se regulira parkiranje ispred kolnih prilaza i na za to uređenim nogostupima u Ulici Luke Botića, budući da se građane anonimno prijavljuje i kažnjava za parkiranje ispred vlastitih domova. Dejan Bjelivuk je zatražio i ponovno postavljanje koševa za smeće, budući da su sa više lokacija uklonjeni ili potrgani, a predloženo je rješenje oko sigurnosti pješaka i djece: ucrtati pješački prijelaz u Križanićevoj ulici kod raskrižja s Vidovečkom ulicom.

Između ostalih zahtjeva,  iz 4. mjesnog odbora traži se rješenje za Grabanice (Šibenska ulica) postavljanjem uspornika prometa kod pješačkog
prijelaza, u Jalkovečkoj (raskrižje prema Grabanicama) postavljanje uspornika prometa kod pješačkog prijelaza, uređenje Malog placa (Trakošćanska ulica) i proširenje parkinga u POS-u i Trakošćanskoj ulici.

Građani s područja 4. mjesnog odbora traže i popravljanje ceste prema garažama u Trakošćanskoj jer je, kako napominju, puna rupa, a jednako tako i parkiralište kod Offertisime koje je neupotrebljivo kad padne kiša ili
snijeg. Traži se i ukidanje naplate parkirališta u Braće Radiće s lijeve strane, s obzirom da stanari nemaju gdje parkirati te zbog toga nastaju veliki problemi.

Komentari