stranka opasno podijeljena

FOTO: SDP-ovci koji nisu dočekali Bernardića, na Špancirfest izašli kao "ekipa", čavrljali i s Habijanom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.08.2018. 09:07

Zadnja izmjena: 24.08.2018. 09:32

Foto: Viktor Hranić

U srijedu je predsjednik SDP-a Davor Bernardić obišao Špancirfest zajedno s novim vodstvom županijske i varaždinske organizacije stranke, prilikom čega nije bilo nekolicine SDP-ovaca koji su na nedavnim izborima podržavali opciju Bilić-Habek.

Ista grupacija SDP-ovih dužnosnika jučer se na Špancirfu našla samostalno. Na pitanje zašto ih nije bilo na druženju s Bernardićem, Habek nam je odgovorio kako je već ranije imao dogovoren obilazak Špancirfesta s gostima, ali i da, kako je istaknuo - ionako ne bi došao jer bi to značilo da priznaje Barabaru za predsjednicu. Bubravko Bilić nam je odgovorio da je za vrijeme dolaska Bernardića bio na službenom putu.

Habek je bio daleko eksplicitniji, dodavši - Tog dana uz Bernardića u prvom redu bili gubitnici iz naše županije, odnosno osobe koje nisu u svojim sredinama osvojili na izborima niti vijećnika. Dok, s druge strane uz mene su drugog dana na druzenju na Španciru bili sami pobjednici: gradonačelnik Bilić, zamjenica Potočnik, načelnik Posavec, zamjenik gradonačelnika Kovač i zamjenik načelnika Klapša.

Na pitanje gradonačelniku Biliću u kakvom je odnosu s predsjednicom Antolić - Vuporom, kratko nam je samo odgovorio: ''Ništa posebno, čuli smo se samo par puta''. Prema njegovim riječima, ne postoji nikakva ambicija da se stvori frakcija u stranci, već je cilj da se međusobno potpomažu. Za razliku od Habeka, Bilić ipak ''priznaje vlast'' i priznaje kako nema problema s tim te kako je priča oko izbora gotova.

Inače, na Stančiću smo uz SDP-ovce sreli i mladež HDZ-a zajedno s predsjednikom gradske organizacije Damirom Habijanom koji je nakratko pročavrljao i kod SDP-ovog njihovog stola. 

 

Komentari