5. kolovoza

SDP položio vijenac povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja

Objavljeno: 04.08.2023. 12:18

Zadnja izmjena: 04.08.2023. 12:35

Članovi Savjeta za ratne veterane SDP-a i Županijske organizacije SDP-a položili su danas vijenac povodom sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Naime, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, potpredsjednik Savjeta za ratne veterane SDP-a Varaždinske županije Bruno Ister u pratnji članova Savjeta i predsjednice ŽO SDP Varaždinske županije Barbare Antolić Vupora položili su danas vijenac i zapalili svijeće ispred Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu, te su minutom šutnje odali počast hrvatskim braniteljima i svima onima koji su položili živote za domovinu.

- Danom kojeg slavimo Hrvatska se vratila na put teritorijalne cjelovitosti gdje je konačno pokazano da je stvorena jaka pobjednička vojska koja se može obračunati u poštenoj borbi sa mnogo jačim agresorom koji je okupirao dobar dio naše zemlje. Zahvalni smo svim braniteljima koji su nam teškom mukom donijeli pobjedu i omogućili da danas imamo jedinstvenu i cjelovitu Hrvatsku. Posebno smo u mislima s članovima obitelji koje su u ratu izgubile svoje najbliže i njima od srca veliko hvala na slobodi koju danas imamo. Nama koji smo danas ovdje ostaje moralna obveza čuvati domovinu i biti zahvalni svim ljudima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu - naveli su iz SDP-a.

Komentari