počela kampanja

Stričak predstavio listu, naglasio podršku Umirovljenika i poručio da će svako dijete imati mjesto u vrtiću

Objavljeno: 02.04.2024. 10:15

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 11:12

Foto: Boris Matijašec

HDZ je jutros predstavio koalicijsku listu HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS, a predstavljanju su nazočili i preferencijski kandidati: Siniša Jenkač i Goran Kaniški.

Predsjednik županijskog HDZ-a i prvi na listi Anđelko Stričak predstavio je izborni program, te naglasio podršku Hrvatske stranke umirovljenika, uz ostale koalicijske partnere.

- Do kraja idućeg mandata prosječne plaće planiramo dići na 1600 eura, mirovine na 750. Do kraja idućeg mandata svako dijete s područja treće izborne jedinice imati svoje mjesto u vrtiću. Uvest ćemo jednosmjensku nastavu u sve škole na području treće izborne jedinice. Započeli smo sa izgradnjom brzih cesta i obilaznica, a o tome su najbolje govorile ugovori o tim izgradnjama i početku radova. Nastavljamo sa izgradnjom aglomeracija, sve kako bi zaštitili jedan od najvrednijih resursa današnjice, to su vode. U idućih godinu dana Ivančicu, Strahinčicu, Ravnu goru, Maceljsko gorje proglasiti ćemo Parkom prirode.

'Trend investicija i ulaganja'

Listu HDZ-a podržale su i Hrvatska demokršćanska stranka, Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatska socijalno-liberalna stranka ispred kojih se na presici obratila Dragica Ratković, ujedno i gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

- Podržavamo listu u trećoj izbornoj jedinici. Mislim da ovaj trend investicija i ulaganja trebamo nastaviti. Dokazano je i provjereno znate i sami već nekoliko puta, na našim presicama koliko je novaca došlo u Varaždinske Toplice gdje se borimo da je to perjanica kontinentalnog turizma. S tim novcima i u tom smjeru podržavamo i našeg kandidata treće izborne jedinice gospodina Stričaka, a i podržavamo našeg premijera sadašnjeg i budućeg – rekla je.

Komentari