stričak o incidentu

eTV - 'Snimka incidenta? Dapače, ja sam žrtva. Ispričavam se policiji što zbog šoka nisam dao osobnu'

Nije bilo ni verbalnog ni fizičkog kontakta, osim što je pogođen čašom u glavu, pokazala bi to i snimka, kaže, policiji se ispričao, ali ističe da bi svatko zbog čaše u glavu bio u šoku, a on je odbio dati osobnu iskaznicu i i ništa više od toga, obrazlagao je danas župan…
Objavljeno: 10.10.2022. 10:24

Zadnja izmjena: 10.10.2022. 10:47

Foto: Luka Šalamun

Župan Anđelko Stričak danas je sazvao medijsku konferenciju, na kojoj je po prvi put uživo stao pred javnost vezano uz okolonosti incidenta u kojem je zadobio ozlijede.

Posljednja dva tjedna, kako je rekao, proveo je na bolovanju zbog preporuke liječnika i desetak šavova na licu zbog kojih nije bio "fotogeničan", kako se izrazio.

Te noći s petka na subotu zadržao se na terasi ugostiteljskog objekta Strauss, na Stančićevom trgu, u društvu kolega iz županijske uprave, vraćajući se s otvorenja Baroknih večeri.

- Mi smo sve vrijeme bili vani, doslovno nismo imali doticaja s nikim, sve negdje do tri sata kada su gosti kafića počeli izlaziti - opisivao je danas Stričak.

'Snimka incidenta? Dapače'

Nekoliko osoba prišlo je zatim njihovom stolu, te su u tom trenutku shvatili, kaže Stričak, da je vrijeme da se pođe doma.

- I kad smo krenuli doma pogođen sam čašom ispod lijevog oka, čaša se razbila i zadobio sam posjekline ispod, iznad i do oka.

Na izravna novinarska pitanja, Stričak je kategorički demantirao da je bilo bilo kakvog kontakta između njega i napadača, zadirkivanja ili odguravanja. Ustvrdio je kako bi to pokazala i snimka incidenta.

- Tu snimku ja nemam, ima ju policija ili Dorh, zatražite ju od njih, dapače bilo bi to dobro - rekao je Stričak.

Izjava Anđelka Stričaka

'Uslijed šoka odbio sam dati osobnu'

Iza toga došla je policija, a Stričak im je odbio dati osobnu iskaznicu, "i ništa više od toga", kako je danas rekao:

- Ja njih nisam omalovažavao, nisam ih vrijeđao, jedino kad sam krvario (a valjda svatko doživi šok kad te netko pogodi čašom), nisam bio spreman na suradnju.

Policajcima se zbog toga danas u dva navrata ispričao.

- Ovom prilikom izražavam žaljenje zbog nesuradnje s policijskim službenicima i žao mi je da su oni tu nesuradnji shvatili očito kao podcjenjivanje. Još jednom, ako su zaista shvatili da imam jedan takav pristup prema njima, meni je žao i ja se zbog toga ispričavam - kazao je, dodajući da je i sam bio policajac i kao takav sudionik Domovinskog rata.

'Treba razlučiti napadača i žrtvu'

Na novinarsko pitanje, zaključno je komentirao i poziv Reformista na njegovu ostavku.

- Rejting Reformista najviše govori o njima samima. Žalosno je da jedna politička opcija ne raspoznaje dva pojma: pojam žrtve i pojam napadača - rekao je.

- Ja sam bio napadnut i dobio desetak šavova. Moramo razlučiti samo dva pojma: žrtva i napadač. Da se čaša nije razbila, najvjerojatnije bi bilo sve drugačije - zaključio je.

Cjelovita snimka medijske konferencije


Cjelovita izjava Anđelka Stričaka

Najprije bih se zahvalio svima koji su mi u proteklih deset dana slali poruke podrške, u takvim trenucima to svakome pa i meni puno znači. Unazad dva tjedna nisam izlazio u javnost, em zbog preporuke liječnika da je zbog ozlijeda potrebno mirovati, em zbog toga da sa desetak šavova sigurno ne bih djelovao previše fotogenično. Sačekao sam da liječnici skinu šavove, da otekline splasnu i potom stanem pred vas (novinare, nap.) i odgovorim na vaša pitanja.

Naime, prije dva tjedna nakon svečanog otvaranja Baroknih večeri, s kolegama iz Županije zadržao sam se na Stančićevom trgu, točnije na terasi ispred caffe bara Strauss, mi smo sve vrijeme bili vani, doslovno nismo imali doticaja s nikim, sve negdje do tri sata kada su gosti kafića počeli izlaziti.

Potom je par osoba prišlo za naš stol, mi smo procijenili da je vrijeme da krenemo doma, i kad smo krenuli doma pogođen sam čašom ispod lijevog oka, čaša se razbila i zadobio sam posjekline ispod, iznad i do oka.

Potom mi je pružena medicinska pomoć pa koristim priliku da se zahvalnim napoj hitnoj službi, a isto tako svim zaposlenicima Opće bolnice Varaždin na jednom kvalitetnom tretmanu. Možete i sami vidjeti da je sve dobro prošlo.

Također, na mjesto je došla policijska ophodnja. Uvijek i svugdje sam naglašavao važnost naših žurnih službi (vojske, policije, vatrogasaca, civilne zaštite, HGSS-a), uvijek su imali moju podršku i imat će, a isto tako za vrijeme Domovinskog rata nosio sam i sam policijsku odoru i kao policajac branio našu domovinu.

Ovom prilikom izražavam žaljenje zbog nesuradnje s policijskim službenicima i žao mi je da su oni tu nesuradnji shvatili očito kao podcjenjivanje. Još jednom, ako su zaista shvatili da imam jedan takav pristup prema njima, meni je žao i ja se zbog toga ispričavam.

Još jednom hvala svima koji su mi u tim trenucima dok mi je lice bilo krvavo i dok sam krvario, bili na pomoć.

Komentari