sabor hdz-a

Foto - Stričak jučer u Zagrebu: 'EU investicije u županiji ispregovarao je najbolji predsjednik Vlade u povijesti'

Objavljeno: 18.03.2024. 08:54

Zadnja izmjena: 18.03.2024. 08:55

Jučer je u Zagrebu održan XX. Opći sabor HDZ-a, a tom prilikom varaždinski župan Anđelko Stričak, ujedno i nositelj HDZ-ove liste u 3. Izbornoj jedinici, održao je govor.

Čestitao je obljetnicu osnivanja SJP Roda, koja se svečano obilježava danas te se osvrnuo i na geopolitičke odnose u svijetu i članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

- Da nismo članica Europske unije, Varaždinska županija zasigurno ne bi bila jedno veliko gradilište. Između ostalog, diljem Lijepe naše općine i gradovi su u jednom velikom investicijskom ciklusu, ali, valja naglasiti da je netko trebao osigurati sva ta sredstva, netko ih je trebao i ispregovarati, a ispregovarao ih je najbolji predsjednik Vlade u hrvatskoj povijesti, predsjednik Plenković – kazao je Stričak.

Govorio je i o investicijama u Varaždinskoj županiji dodavši kako su prilikom zadnjeg posjeta premijera Plenkovića potpisani ugovori vrijedni 80 milijuna eura. Dotaknuo se i nadolazećih izbora kazavši kako su oni bitni jer iduća Vlada mora ispregovarati novu omotnicu: 'Tko to može bolje i više od dokazano najbolje ekipe? Tko?'

- Stoga vam, predsjedniče, zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Varaždinci, Zagorci, Međimurci, Podravci i Prigorci spremni su za izborne izazove i ostvarit će najbolji rezultat do sad – poručio je Stričak.

Komentari