komentar

eTV - Štromar: S bahatim Reformistima nitko ne želi, a u Ivancu će pobijediti onaj tko...

Objavljeno: 17.10.2022. 11:19

Zadnja izmjena: 17.10.2022. 12:01

Gostujući danas u eTV studiju, saborski zastupnika HNS-a Predrag Štromar komentirao je politička previranja u gradu Ivancu koja ne prestaju, ali i poruku Natalije Martinčević da bi se HNS-u kao stranci bilo "pametno" odmaknuti od HDZ-a.

Štromar je pritom iznio svoje viđenje raskida koalicije između Reformista i HDZ-a.

- Vidimo sad i primjere njihovih načelnika, koji moraju sve slušati njih, umjesto da rade što je najbolje za njihove općine. Oni nisu mogli surađivati s premijerom i HDZ-om na nacionalnom nivou zato jer ne mogu komunicirati na taj način.  Oni bi naređivali. Oni su četiri godine bili na glavni u županiji, nikoga nisu slušali i napravili strašan nered. Sa 30-40 dana dobivanja građevinske dozvole, došli smo na preko godinu dana za vrijeme njihove vlasti. Ja mislim da nitko ne želi s njima surađivati. Nije da oni ne žele s nikim, nego nitko ne želi s njima jer su takvi, bahati, a s takvima nije lako - rekao je.

'Imaju Reformisti svojih problema'

Nije mu, kako jerekao, jasno ni što žele Reformisti žele od HNS-a, kada je riječ izjavi Natalije Martinčević da "više nisu u svađi".

- Meni su uvijek puno draže životne teme, kako pomoći ljudima, a to da li smo si mi dobri s Reformistima, što to građanima znači? Nije mi jasno: oni su izašli iz stranke, posvađali se... Oni bi se sad vraćali u stranku? Koja je ideja? Spajanje, povratak u HNS? Trebamo konkretno čuti što oni to žele. Imaju oni i svojih problema dosta.

'U Ivancu gube građani'

Komentirajući na kraju politička previranja u gradu Ivancu, zaključio je:

- U gradu Ivancu trenutno nitko ne vodi, imamo samo gubitnike. S takvom politikom "protiv", a političari u gradu Ivancu protiv svega su, gubitnici su samo građani. Daj budi za nešto, pa da nešto napravimo. To bi trebala biti ideja. I onaj tko će prvi krenuti za, a ne protiv, taj će biti pobjednik.

Na pitanje može li se razgovarati o predizbornoj koaliciji HNS-a i HDZ-a, Štromar je odgovorio kako on podržava zajedničku platformu centrističkih stranaka na kojoj se trenutno radi. Europarlamentarne izbore smatra dobrim testom, a svaka od stranaka moći će se za sebe boriti uz pomoć preferecijalnih glasova, rekao je.

Komentari