Štromar: Samoljubna N. Martinčević uporno se ponavlja kako bi neistine postale istine

Objavljeno: 06.05.2015. 14:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOTO: Siniša Sović

Nakon današnje stranačke konferencije za medije Narodne stranke - reformisti, na kojoj je između ostaloga spomenut i predsjednik županijske organizacije HNS-a Predrag Štromar, s ciljem objektivnog informiranja građana grada Varaždina i Varaždinske županije u HNS-u odlučili su odgovoriti na, kako kažu, niz neistina izrečenih tom prilikom.

- Gđa. Martinčević ponavlja jednu te istu neistinu, vjerujući da će tako više puta izgovorena neistina postati istina. Po ne znam koji put ponavlja kako nemamo rješenja za saniranje bala u Brezju. Sadašnje aktivnosti i napori koje poduzimamo, a sukladno hrvatskim zakonima, gradonačelnik Habuš i ja, su rješenje u suradnji s Ministarstvom i Fondom za zaštitu okoliša. Time je u rješavanje ovog naslijeđenog problema uključena i Vlada RH - kaže Štromar, nadodajući da je Natalija Martinčević "klasičan primjer političke neodgovornosti i svojevrsnog samoljublja".

- Izjave koje daje zastupnica Martinčević, sada oko bala u Brezju, a nedavno oko JUGS-a, govoreći kako to nije bilo u njezinom resoru, ali da je cijelo vrijeme predlagala rješenja, ne može proći logičku provjeru. Jer ako ste predlagali rješenja potvrđujete kako ste i sudjelovali u tom resoru - poručuje Štromar saborskoj zastupnici Narodne stranke - reformisti.

"Bez pogodovanja"

Glede stvari oko same realizacije i početka sanacije smeća Štromar je, pak, rekao sljedeće.

- Naučeni na primjerima koje imamo priliku vidjeti u našoj zemlji, inzistiramo na zakonski utemeljenom rješenju, bez ikakvih mrlja niti bilo kakvog pogodovanja. Temeljem dogovora između Grada i Fonda, u tijeku je izrada plana sanacije i zbrinjavanja koju radi koncesionar, a koji će u narednih nekoliko dana biti dostavljen Gradu. Na temelju tog plana kojeg ćemo dostaviti Fondu, bit će donesena odluka o sufinanciranju, kao i potpisan Ugovor. Nakon toga više nema prepreka da se smeće zbrine na zakonu zasnovan način i prema uvjetima koncesije, u kojima je za nas u Varaždinu vrlo važna cijena i vremenski rok od 120 dana - kaže Štromar i nadodaje:

"Populizam i demoagogija"

- Svako drugačije ponašanje ozbiljno bi nas moglo dovesti u situaciju da kršimo Zakon, što sigurno nećemo dozvoliti. Pokušaji s prijedlozima nekakvih zaključaka koje bi donosio Sabor su čista demagogija i skupljanje jeftinih poena. Osobno nisam naučen tako funkcionirati, i ne razumijem ljude kojima je osobni probitak ispred interesa naše zajednice, kojima je pet minuta u medijima važnije od 60 milijuna kuna sufinanciranja zbrinjavanja otpada. Bez obzira na njih i njihov politički, populistički i demagoški stil osobno ću ustrajat na odgovornom i zakonskom ponašanju, na javnosti i transparentnosti. To su ujedno ona načela koja su našoj županiji i priskrbila status najkonkurentnije i najtransparentnije u zemlji – zaključuje.

>>Reformisti: Habuš je nesposoban, a Štromarov utjecaj na Vladu RH ravan je nuli

Komentari