evarazdin prvi objavio

IPAK NIJE 'LAŽ' Štromar potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, Blaženka Divjak ministrica!

jutarnji.hr

Objavljeno: 07.06.2017. 19:59

Zadnja izmjena: 08.06.2017. 08:28

Foto: Facebook HNS /ilustracija

Kako prenosi Jutarnji list, Središnji odbor HNS-a na sjednici koja je trajala više od četiri sata, upravo je izglasao odluku da se ide u koaliciju s HDZ-om, a Vesna Pusić na izlasku izjavila da će "najvjerojatnije biti izbačena iz stranke" jer tu Vladu ne namjerava podržati. Kaže da je ostala u manjini!

Kako doznaje Jutarnji list, čak 78 od 107 članova Središnjeg odbora glasovalo je za, 20 ih je bilo protiv, a devet suzdržanih. Osim Vesne Pusić, nagađa se da bi iz HNS-a mogli biti izbačeni i Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richemberg i Nada Turina Đurić, u slučaju da ni oni ne podrže Vladu Andreja Plenkovića, kao što je to već najavila da neće Pusić.

- Središnji odbor je prihvatio platformu za razgovore s HDZ-om i glasovao protiv jučerašnje odlluke Predsjedništva, što ne znači da će ishod biti pozitivan, odnosno koaliciju. Ovo je prvi korak s naše strane, sutra ujutro razgovarat ćemo o drugom koraku - izjavio je Štromar za Index.

Štromar ranije izjavio da je to - laž

- Predložili smo tri ministra, nadamo se da će ih prihvatiti HDZ. Jedan od prijedloga je ministar znanosti i obrazovanja profesorica Blaženka Divjak, i ako se to prihvati, znači da ministar Barišić odlazi. Ranko Marijan, ministarstvo pravosuđa, ministarstvo graditeljstva i potpredsjednik Vlade bih trebao biti ja - izjavio je Štromar za Index.hr.

Podsjetimo, eVaraždin jučer je prvi objavio vijest da Štromar cilja na poziciju ministra graditeljstva, odnosno da će Blaženka Divjek biti ministrica obrazovanja. Na što je Štromar kategorički odgovorio da je to - laž!

>>Štromar o mjestu ministra: „To je laž, a za 'dva HNS-ovca' dajem ruku u vatru!“

Na pitanje novinara je li HNS izdao svoje birače, Štromar je, kako prenosi Jutarnji list, odgovorio da "samo žele dobro Hrvatskoj", a na upit o razbijanju jedinstva stranke, kako su već imali sličnu situaciju s Čačićem pa su opstali.

Na kraju je kazao da će stranku voditi samo do unutarstranačkih izbora, ali da se nema namjeru kandidirati za predsjednika.

 

__________________________

Jutarnji list nagađa da je HDZ za danas zakazanu sjednicu svojeg Predsjedništva otkazao iz razloga jer se još uvijek čeka rasplet situacije u HNS-u, gdje je od 17 sati u tijeku burna sjednica Središnjeg odbora HNS-a koja prema Statutu može poništiti odluku Predsjedništva.

Naime, varaždinski HNS čini 30% od 130 članova, a slavonski i dalmatinski HNS-ovci jučer su se također izjasnili za koaliciju s HDZ-om. Izvori Jutarnjeg lista iz HNS-a također su prenijeli da bi struja za koaliciju s HDZ-om zaista mogla imati većinu, a onda su iz protivničke struje počele dolaziti ozbiljne optužbe.

Beus sve nazvao "nasrtajem korupcije"

Goran Beus Richembergh je izjavio da HNS-ovci koji zastupaju koaliciju s HDZ-om imaju osobne, ne stranačke interese. Smatra da u cijelu stvar nisu uključeni „dijelovi stranke“, nego ti pojedinci. To je izjavio uoči sjednice, da bi tijekom sjednice na Facebooku ostavio status da je u „drugom poluvremenu nasrtaj klijentelizma i političke korupcije mnogo jači“, uspoređujući pritom jučerašnje Predsjedništvo i današnji Središnji odbor.

Slično je napisala i Nada Turina Đurić, da „klijentelisti i korupcija u Hrvatskoj uvijek na kraju pobijede“, ali kaže da nije vjerovala „da će tako biti i u HNS-u“. Vrdoljak je prethodno podnio ostavku koja je popraćena burnim pljeskom, a posljednje informacije o kojima izvještava Jutarnji list su da je odluka za koaliciju s HDZ-om sve izglednija...

Komentari