Pobjedi li, bit će njihov 'najmlađi'

I HDZ predstavio mladog kandidata za načelnika Cestice: 28-godišnjeg Tomislava Lazara

Objavljeno: 29.02.2016. 10:04

Zadnja izmjena: 29.02.2016. 10:49

Foto: Ivan Tomašković

Danas je u prostorijama HDZ-a održana tiskovna konferencija, na kojoj je Tomislav Lazar predstavljen kao kandidat za načelnika na predstojećim prijevremenim izborima u Cestici.

Lazar je tom prilikom rekao da će HDZ podržati "ugledni i cijenjeni nezavisni kandidati", međutim imena nije spominjao. Prijevremene izbore koji će se u Cestici održati 20. ožujka nazvao je "izborima istine", rekavši da se treba "stati na kraj politizaciji".

"Napravilo se dosta, ali i uhljebilo"

- Nesporno je da se u mnogo toga dobrog napravilo u proteklih 15 godina u općini Cestica. No, loša stvar je nepotizam i uhljebljivanje u općini - dodao je Lazar, istaknuvši da će njegov zadatak bude li izabran biti racionalizacija poslovanja.

Kako je rekao, konkretno misli ići na smanjenje rashoda za promidžbu i reprezentacije, a namjerava smanjiti naknade i dužnosnicima. 

- Preusmjerit ćemo taj novac mještanima, udrugama, socijali, a sufinancirat ćemo i naknadu za dječje vrtiće. Ići će se i prema stipendiranju mladih - pojasnio je Lazar.

Poduzetnik zamjenik

Njegov zamjenik za načelnika biti će nezavisni Antun Daljevac, 56-godišnji poduzetnik iz Križovljana, koji se također danas putem medija obratio javnosti, rekavši da je "prepoznao program mladih ljudi".

- Posljednji je čas da napravimo nešto za naš kraj, kojim će se mladi moći ponositi - poručio je tom prilikom Daljevac, a medijima se obratio i Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ i saborski zastupnik.

Pobjedi li, HDZ-ov najmlađi

Stričak je uvjeren u pobjedu na izborima istaknuvši da će HDZ s Tomislavom Lazarom kao kandidatom imati svojeg "najmlađeg načelnika". Na njega se nadovezao i Josip Križanić, saborski zastupnik, objasnivši zašto su se odlučili za mlade ljude.

- Iz razloga da bi kampanja bila proaktivna. Tako će oni i nastupiti. Pustimo što je bilo '41.' i 91.' jer su oni u to vrijeme bili mali - rekao je.

Komentari