priopćenje za medije

Trnovečki HDZ: Bez lobiranja Stričaka za bale, općina bi izgubila 57% proračuna

Objavljeno: 13.12.2023. 08:51

Zadnja izmjena: 13.12.2023. 08:54

"Vlada Republike Hrvatske i premijer Plenković uštedjeli su mještanima Općine Trnovec Bartolovečki oko 2 milijuna eura za nove projekte i daljnji razvoj općine", navela je u priopćenju Općinska organizacija HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki.

Naime, iz HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki smatraju kako je odluka da će Vlada RH s 29 milijuna eura zbrinuti oko 100 tisuća tona bala u Brezju, među kojima je i oko 7.500 baliranog otpada s područja Općine Trnovec Bartolovečki, "neposredna pomoć proračunu i građanima općine", budući da se, dodaju, iz općinskog proračuna neće trebati utrošiti ni cent za rješavanje ovog problema. Navode i kako proračun Općine iznosi oko 3,5 milijuna eura te bi se, da nije bilo odluke Vlade, 57 posto proračuna trebalo izdvojiti za zbrinjavanje otpada.

- Upravo zbog odluke Vlade te lobiranja župana Anđelka Stričaka da se razriješi cijeli problem, odnosno osigura 100-postotno sufinanciranje zbrinjavanja baliranog otpada, sačuvat će se oko 2 milijuna eura u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki. Upravo iz tog razloga, ali i činjenice da prijedlog proračuna Općine Trnovec Bartolovečki za 2024. godinu sadrži brojne važne projekte koje je inicirao HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki, Klub HDZ-a u Općinskom vijeću podržat će prijedlog proračuna na sjednici koja je na rasporedu u četvrtak - naveli su iz HDZ-a.


Priopćenje HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki pročitajte u nastavku:

Odlukom Vlade Republike Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića da se za zbrinjavanje oko 100 tisuća tona baliranog otpada u Brezju, među kojima je i oko 7.500 baliranog otpada s područja Općine Trnovec Bartolovečki, osigura nešto više od 29 milijuna eura s nacionalne razine, neposredna je pomoć proračunu i građanima naše općine, budući da se iz općinskog proračuna neće trebati utrošiti ni cent za rješavanje ovog problema.

Naime, upravo zbog odluke Vlade te lobiranja župana Anđelka Stričaka da se razriješi cijeli problem, odnosno osigura 100-postotno sufinanciranje zbrinjavanja baliranog otpada, sačuvat će se oko 2 milijuna eura u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki.

Da nije došlo do odluke Vlade, Općina bi za sanaciju spomenutog dijela od 7.300 tona bala kroz proračun trebala osigurati 2 milijuna eura, a na ovaj način taj novac ostaje u općini i moći će se uložiti u projekte na području općine.

Uzmemo li u obzir da je izvorni dio proračuna Općine Trnovec Bartolovečki oko 3,5 milijuna eura, jasno je da bi se čak 57 posto godišnjeg proračuna trebalo izdvojiti za zbrinjavanje otpada, da nije bilo odluke Vlade.

Upravo iz tog razloga, ali i činjenice da prijedlog proračuna Općine Trnovec Bartolovečki za 2024. godinu sadrži brojne važne projekte koje je inicirao HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki, Klub HDZ-a u Općinskom vijeću podržat će prijedlog proračuna na sjednici koja je na rasporedu u četvrtak.

Sanacija Ulice Ivana Cankara, rekonstrukcija stolnoteniske dvorane u Žabniku, izgradnja nadstrešnice kod Društvenog doma u Zamlaci, projekt Aglomeracija Šemovec-Zamlaka, zamjena rasvjetnih tijela, odnosno postavljanje LED rasvjete te nastavak projekta razvoja optičkog Interneta, samo su neki od projekata koje je inicirao HDZ, a koji su dobili podršku vodstva Općine, zbog čega će u konačnici Klub HDZ-a podržati proračun.

Komentari