U Marofu održana svečana sjednica Gradskog vijeća: "Kada se mikrofoni ugase, svi pričamo isto!"

Objavljeno: 14.06.2015. 08:36

Zadnja izmjena: 21.03.2016. 13:46

Foto: FOTO Siniša Sović

U subotu 13. lipnja, povodom Dana Grada Novog Marofa koji se održava na blagdan sv. Antuna Padovanskog, novomarofsko Gradsko vijeće je u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin održalo svečanu sjednicu.

Sjednici su nazočili saborski zastupnici Gordan Jandroković, Sunčana Glavak i Dubravko Bilić, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Košić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, te načelnici i gradonačelnici susjednih i prijateljskih općina i gradova.

- Iza nas je nešto više od dva mjeseca vlasti, ali ako se ima volje, što god netko misilo, onda se može puno toga. Kao što smo govorili i u kampanji, u ove dvije godine našeg kratkog mandata, Gradu Novom Marofu dati ćemo novi smjer. Prošlost je iza nas, moramo se okrenuti budućnosti i razmišljati afirmativno – istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Nekoliko dana nakon izbora u Novom Marofu sjeli smo gradonačelnik Jenkač i vodstvo Varaždinske županije za stol, dogovorili smo projekte koje podupire i Varaždinka županija. Možda se svi oni neće ostvariti, ali plan mora biti ambiciozan, na dobrom smo putu da ih ostvarimo jer samo zajedništvo na ovom sjeveru zemlje može nam pomoći da povučemo što više sredstva ne samo iz državnog proračuna, nego i iz Europskih fondova - rekao je izaslanik župana Varaždinske županije, njegov zamjenik Alen Košić.

- Da se pita nas načelnike i gradonačelnike, vjerujte mi da bi u svakom mjestu bili dječji vrtići i sportske dvorane te pune ceste strojeva, međutim situacija nije laka. Kada se mikrofoni ugase, iz pozicije i oporbe svi pričamo isto jer nije lako. Međutim ne treba klonuti duhom, kod kolege i prijatelja Jenkača najviše mi se dopada optimizam – rekao je tom prilikom Nenad Horvatić, načelnik susjedne Općine Ljubešćica.

Komentari