u 76. godini života

Umro Ivica Dijanešić - prvi predsjednik Gradske organizacije HDZ-a

Objavljeno: 22.06.2018. 13:21

Zadnja izmjena: 22.06.2018. 13:30

U 76. godini života, umro je Ivica Dijanešić, prvi predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Varaždina, a ispraćaj će biti u subotu, 23. lipnja, u 12,30 sati na varaždinskom Gradskom groblju.

Ivica Dijanešić rođen je 20. srpnja 1942. godine u Varaždinu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju te diplomirao na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 1969. godine. Radni vijek započeo je u „Koki“ kao rukovoditelj veterinarske službe te ga nastavio kao pročelnik Upravnog odjela za opće poslove u Gradu Varaždinu gdje je radio do umirovljenja. 

Za studentskih dana bio je u studentskom pokretu Zavičajnog kluba Varaždinaca te sudionik Hrvatskog proljeća, a na prvim demokratskim višestranačkim izborima, u svojoj izbornoj jedinici, izabran je za odbornika Skupštine općine Varaždin, a zatim dva puta za vijećnika Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Članom Hrvatske demokratske zajednice postao je 1989. godine te se odmah uključio, kao član Inicijativnog odbora za osnivanje HDZ-a za područje tadašnje Općine Varaždin. Od samog početka bio je član Općinskog odbora HDZ-a, da bi na prvim unutarstranačkim izborima 1993. godine, bio izabran za prvog predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina. U svom političkom životu bio je član svih stranačkih tijela, od Središnjeg, Županijskog i Gradskog odbora te temeljnog ogranka, a svoju političku karijeru završio je kao član Kluba utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“.

 

 

 

Komentari