Vanja Horvat nova predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina

Objavljeno: 24.04.2015. 10:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Facebook

Nakon što je donedavni predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Dragutin Kliček dao ostavku na tu funkciju, članovi Savjeta izabrali su novo vodstvo.

Jednoglasnom odlukom podržane su i izabrane nova predsjednica i zamjenica predsjednica Savjeta mladih. Predsjednica Savjeta sada je Vanja Horvat, koja je bila Kličekova zamjenica, dok je za njenu zamjenicu izabrana Nina Plantak.

- Jako sam zahvalna svim članovima na iskazanom povjerenju te sam iznimno ponosna što smo ove godine podigli ljestvicu na jedan viši nivo. Plan rada Savjeta za 2015. godinu je finaliziran sa krajnjim i jasnim vizijama što želimo kroz taj Plan postići. Plan obuhvaća gotovo sve aspekte djelovanja mladih osoba na našem području. Od suradnji sa institucijama koje se bave mladima, edukativnim radionicama, humanitarnim akcijama, javnim tribinama, okruglim stolovima, povećavanju svijesti o tradicionalnoj kulturi u našem baroknom Gradu do pomaganja i zalaganju mladih za starije i nemoćne – rekla je nova predsjednica Savjeta Vanja Horvat.

U narednim danima Savjet mladih Grada Varaždina planira održati konferenciju na kojoj će predstaviti svoje nove snage i iznijeti cjelovit Plan rada za 2015. godinu. Već sada su u kontaktima sa Županijskim učeničkim vijećem, Savjetom mladih Varaždinske županije, nekim učeničkim vijećima i udrugama mladih oko suradnji i provedbi nekih od zajedničkih točaka programa.

Također, moram spomenuti da Savjet u ovom trenutku intenzivno i kvalitetno radi na realizaciji Dana maturanata s nadležnim institucijama kako bi ponudili što bolji i kvalitetniji program našim maturantima – istaknula je Horvat.

Kako je naglasila nova predsjednica, članovi Savjeta već sada su pokazali kreativnost, ambicioznost, jednu dozu discipline i odgovornosti što je i krajnji rezultat kvalitetnog programa koji zajedničkim snagama žele i ostvariti.

Mene kao predsjednicu veseli da unatoč velikoj promijeni članstva i neiskustvu većine članova imamo kvalitetne ideje. Kada imate takvo kvalitetno članstvo u Savjetu ništa više niti od njih ne mogu očekivati. Možete ih samo dalje poticati da tako savjesno i predano rade i obnašaju svoje obveze. Ja ću se i dalje zalagati prvenstveno za daljnji razvoj Centra za mlade, i dalje ću tražiti ovakvu predanost, kreativnost, zajedništvo jer samo tako možemo i nešto postići – zaključila je Horvat.

Uz Horvat i Plantak, članovi Savjeta mladih Grada Varaždina u mandatu 2014. do 2017. su i Sanja Labaš, Krunoslav Drožđek, Tim Hrvaćanin, Dominik Klemenčić, Mario Sinčić i Leon Žganec–Brajša.

Komentari