Svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu Hrvatska demokratska zajednica u ponedjeljak je obilježila 30. obljetnicu osnutka.

Na svečanosti u Zagrebu bili su i članice i članovi HDZ-a iz Varaždinske županije.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak čestitao je svim HDZ-ovkama i HDZ-ovcima 30. rođendan, kako je rekao,  najznačajnije stranke u povijesti hrvatskog naroda.

– Kroz tih 30 godina upravo zahvaljujući HDZ-u ostvareni su svi strateški ciljevi od samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske do njenog ulaska u najprestižnije asocijacije današnjice, tj. ulaska u punopravno članstvo NATO-a i Europske unije. Nažalost, u tom razdoblju razvoja demokracije i društva u cjelini bilo je i padova zbog nesavjesnih pojedinaca koji su se više bavili stanjem svojih privatnih računa nego općim dobrom. Za to su nam birači s punim pravom u dva navrata ispostavili račun. Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, neusporedivo veći je doprinos HDZ-a boljitku hrvatskog naroda i svih naših građana. Kada govorimo o Varaždinskoj županiji nedvojbeno je da je upravo pod vodstvom HDZ-a 90-ih godina, odnosno u mandatu tadašnjeg župana Marijana Mlinarića, započet najveći infrastrukturni projekt, a to je izgradnja autoceste Zagreb-Goričan, koja je u konačnici dovela do gospodarskog rasta kroz izgradnju brojnih poduzetničkih zona. Također, svjedoci smo da je unazad dvije-tri godine opet započet veliki investicijski ciklus, upravo zahvaljujući HDZ-u i našim koalicijskim partnerima, a vrijednost tih investicija za sada iznosi oko 1,4 milijarde kuna – rekao je Stričak.

Član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik iz Varaždinske županije Josip Križanić poručio je da je HDZ najveća i državotvorna stranka u povijesti Hrvata.

– Kroz cijelo svoje razdoblje čuvala je nacionalno jedinstvo i stabilnost države kako u ratu tako i u miru. Sve pozitivne promjene ne događaju se slučajno. Vlada radi reforme što se vidi rastom kreditnog rejtinga, padom kamata, rastom gospodarstva i investicija, a rastu plaće te pada nezaposlenost. Uz sve to već dvije godine za redom imamo suficit proračuna. Sve je kroz ovih 30 godina mjerljivo, a najvažnije je od svega je sigurnost u okruženju i stabilnost u državi koju daju HDZ i njegova Vlada – kazao je Križanić.

 

 

Komentari

18.06.2019. 09:49h Zadnja izmjena: 18.06.2019. 09:57