ovo je rečeno

Video - Štromar: 'Bili smo partner ovoj Vladi, ali i korektiv'

'Podržali smo niz zakonskih prijedloga i incijativa. Neke smo zaustavili, a neke korigirali i unaprijedili svojim rješenjima'
Objavljeno: 15.03.2024. 12:14

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 12:24

Foto: Arhiva

Posljednjeg radnog dana ovog saziva Sabora, zastupnik HNS-a Predrag Štromar osvrnuo se u svom govoru na mandat i koaliciju s vladajućom strankom, HDZ-om.

Štromar smatra kako je suradnja koalicije bila korektna.

- I u ovom mandatu HNS je pokazao kako se rješavaju stvarne potrebe naših građana. Bili smo partner ovoj Vladi, ali i korektiv. Podržali smo niz zakonskih prijedloga i incijativa. Neke smo zaustavili, a neke korigirali i unaprijedili svojim rješenjima. Sve s ciljem da osiguramo bolji život našim građanima, političku stabilnost u ovim izazovim vremenima i kontinuitet razvojnih programa i reformi.

Naglasio je kako je uvjet podrške HNS-a aktualnoj Vladi bila dostupnog vrtića za svu djecu, što je prema njemu, ispunjeno. Ustvrdio je kako je zahvaljućuji naporima HNS-a riješen problem varaždinskih bala i osigurana sredstva za obnovu dvorca Opeka.

- Cilj HNS-a je bio da s onim što imamo na raspolaganju učinimo maksimum. Građani uskoro imaju ponovno priliku birati. Hoće li to biti konstruktivna politika ili destrukcija, stabilnost i razvoj ili konflikt i podjele, politički kredibiltiet utemeljen na konkretnim rezultatima ili populizam bez stvarnih rješenja. Nisam nisam sumnjao u njihove izbore – zaključio je Štromar.

 

Komentari