načelniku prevelike ovlasti?

Vijećnici vladajućeg HDZ-a u Vidovcu otkazali poslušnost? "Sve ćemo riješiti unutar stranke"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.10.2018. 18:43

Zadnja izmjena: 26.10.2018. 19:02

Foto: Arhiva / Facebook

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća u Vidovcu trebala se donijeti odluka o raspisivanju natječaja za stipendije, no to se nije dogodilo jer su suzdržani na glasovanju o toj odluci bila tri vijećnika iz redova vladajuće stranke, HDZ-a.

Načelnik Burno Hranić sjednici nije nazočio iz razloga što je bolestan, a ishod glasovanja tek je kratko komentirao riječima: „Nije me iznenadilo što su bili suzdržani jer svaki vijećnik ima pravo dati svoje primjedbe na prijedlog odluke, no to ćemo na sljedećoj sjednici usuglasiti“.

HDZ-ov vijećnik Edo Košić, koji je glede odluke bio suzdržan,  također je dao kratak komentar jučerašnjeg glasovanja, no on je rekao kako će se „sve riješiti unutar stranke“. Nešto rječitiji, očekivano, bili su oporbeni vijećnici Stjepan Smernjak (SDP) i nezavisna Ines Pavleković.

"Prevelike ovlasti načelnika"

- Odluka je bila nepripremljena i to su uvidjeli i HDZ-ovi vjećnici. To je šlamperaj. Puno ovlasti je ostalo u rukama načelnika. Kao, kriteriji za stipendije nisu određeni, a onda će on sam odrediti visinu i broj stipendija. Čak su i HDZ-ovci skužili da nije dobro da načelnik odlučuje o svemu, a vijeće samo potvrđuje – glasi Smernjakov komentar.

Ines Pavleković sličnog je stava – Pokrenuli smo raspravu o stipendijama jer u odluci nisu definirani iznosi stipendija, ovisno o mjestu i kategoriji studiranja, što je nama važno jer studenti moraju znati za koji iznos se prijavljuju - zaključila je Pavleković.

Komentari