sukob se nastavlja

Zdravka Grđan: Zgrožena sam istupom HDZ-a, to je lako razumjeti kao prijetnju

Objavljeno: 10.03.2021. 09:46

Zadnja izmjena: 10.03.2021. 10:42

„Istupom gradskog HDZ-a zaista sam zgrožena, tim više što se radi o stranci koja je na vlasti“, riječi su kojima je nezavisnu kandidatkinja za gradonačelnicu Zdravka Grđan komentirala status kojeg je gradski HDZ nedavno objavio na Facebooku.

  • Oštar odgovor gradskog HDZ-a Zdravki Grđan - evo cijele kronologije, više ovdje.

Podsjetimo, sukob na relaciji Zdravka Grđan-HDZ izbio je zbog projekta urbane regeneracije prostora Varteksa (izgradnje muzeja, dječjeg vrtića, stambenog naselja…) – koji je dobio status strateškog državnog investicijskog projekta, a Zdravka Grđan iznjela je stav kako se time Grad Varaždinu u korist države odrekao vlastitog utjecaja na budućnost toga vrijednog kompleksa. Nazvala je to „opasnim i sramotnim“, na što joj je stigao odgovor HDZ-a.

„Jedino što je po toj temi opasno i sramotno jest činjenica da od te iste države koju prozivate zbog politikantstva primate plaću. Ravnateljice“, napisali su na Facebooku.

Kako je rekla za Varaždinsku televiziju, Zdravka Grđan reakciju HDZ-a uopće nije očekivala:

„Nakon moje reakcije očekivala sam da će biti reakcije gradske uprave, jer ih smatram najodgovornijima za tu činjenicu, međutim potpuno neočekivano se javio gradski HDZ, koji je upozorio da imam mišljenje i da je opasno i sramotno da ga imam jer sam profesionalno ravnateljica Druge gimnazije Varaždin i primam plaću od države. To je vrlo lako razumijeti kao direktnu prijetnju“, rekla je Grđan za VTV.

Komentari