potpuno neočekivani istup

Stričak pola sata prozivao Budimo grad: Neka Petrić bolnici vrati 1,1 milijun kuna

„Petrić je od bolnice naplatio gotovo 1,1 milijuna kuna, izgubio sve sporove, a bolnica ima pravnika. Runcu su iz Parkova isplatili 300 tisuća kuna 'samo da ga ne vide', a sada ga prozivaju. Dovode u pitanje nacionalni status HNK i žele kupiti MBO nakon što su 13 godina protiv toga s SDP-om i Reformistima prosvjedovali“, redom je nabrajao Stričak…

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.11.2021. 10:41

Zadnja izmjena: 30.11.2021. 21:48

Na sjednici Županijske skupštine koja je u tijeku, Hrvoje Petrić iz platforme Budimo grad prozvan je da je od OB Varaždin naplatio gotovo 1,1 milijun kuna za sudske postupke protiv djelatnika bolnice koje je redom izgubio.

Prozivka je došla od strane HDZ-ovog vijećnika Željka Dvekara, koji je postavio pitanje je li trošak od gotovo 1,1 milijun kuna bio nužan s obzirom da bolnica ima vlastitog zaposlenika s pravosudnim ispitom? Precizno, riječ je o milijun i 94 tisuće kuna.

'Isplate, pa prozivaju'

Nadalje, Budimo grad prozvao je i župan Anđelko Stričak, i to za 300.000 kuna otpremnine koje je isplaćena prema bivšem HDZ-ovom direktoru Parkova Alenu Runcu. Išlo se, kako se izrazio, na isplatu otpremine „samo da ga ne gledaju“, a sada ga za isto prozivaju.

- Ja sam siguran da je Petrić fin čovjek, u toj platformi su svi fini ljudi po karakteru i životopisu, pa će nakon apela mene i cijele skupštine vratiti tih milijun i 94 tisuće kuna bolnici. Apeliram na njega i njegovu dobrotu – rekao je Stričak.

'Doveli u pitanje HNK'

Ni tu nije bio kraj. Stričak je potom govorio o „orkestriranom i sramotnom napadu na Jasnu Jakovljević“, navodeći tekstove na određenim internetskim platformama koje je povezao s Budimo grad.

- Nora Krstulović smatra kako je HNK status nacionalnog kazališta dobilo u „sumnjivoj proceduri…  Pa sad ja postavljam pitanje žele li Budimo grad i SDP da HNK izgubi nacionalni status?

'Sad bi kupili MBO?!'

Stričak je nastavio s kupnjom MBO-a i problematikom bala smeća, pri čemu je Ivana Obadića nazvao "pravnim umjetnikom".

- SDP, Budimo grad i Reformisti su 12 godina prosvjedovali protiv toga pogona, a sada bi ga kupili, iako će za 3-4 godine svi gradovi i općine otpad morati voziti u Piškornicu?

'Obadić, pravni umjetnik'

Na kraju, Stričak je u sarkastično tonu završio s balama:

- Koliko je meni poznato, postupci vezani za bale su okončani, a o tome nam govori podatak da od proljeća od kada je vrhovni sud donio tu presudu, onaj ustavno pravni umjetnik Obadić više ne organizira prosvjede.

Komentari