Sutra baletni spektakl Carmen i Bolero u Areni Varaždin

Objavljeno: 08.04.2011. 13:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U četvrtak u 19 sati, održat će se dugo očekivani baletni spektakl, u kojem će nastupiti Ruski carski balet, uz glazbenu podlogu Carmen i Bollero...

Saznali smo od organizatora da ulaznica još uvijek ima, a vjeorjatno će se moći kupiti i na blagajni neposredno uoči nastupa. No za svaki slučaj, bolje se požuriti, pa kupiti ulaznice. Varaždin je potvrdio da voli klasičnu glazbu, pa je potražnja za ulaznicama uistinu velika. Nije problem stoga za nastup Ruskog carskog baleta izdvojiti 80 kuna. Uostalom, nastup ruskih baletnih majstora, uz podlogu kao što su Carmen i Bolero, ne viđa svaki dan.

Carski ruski balet nastao je 1994. godine i zapošljava 40-ak u svijetu poznatih umjetnika iz vrhunskih ruskih baletnih škola. S baletom Carmen i Bolero već su gostovali u Hrvatskoj, a sada će ih imati prilike vidjeti i publika sjeverozspadne Hrvatske, rekao je ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Rajmond Rojnik koji je također prisustvovao pressici dodavši da je riječ o virtuznoj izvedbi baletnih adaptacija:

- Taktovi Ravelovog Bolera oponašaju strojeve s početka industrijalizacije, Europu onog razdoblja. Riječ je o snažnom djelu koje će imati odjek na pozornici u baletnoj koreografiji, izazvati mnoštvo emocija i potaknuti na razmišljanje. Carmen je pak priča o sretnoj i nesretnoj ljubavi punoj strasti, koja će također zasigurno pobuditi mnoštvo osjećaja, istaknuo je Rojnik.

Ulaznice se mogu kupiti i putem interneta na www.ulaznice.hr te u Koncertnom uredu Varaždin, Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu, Rock art caffeu kao i u Caffe baru Time out u sklopu dvorane na Dravi, te u Čakovcu u putničkoj agenciji Mura Travel i Caffe baru Arcus.



Komentari