KUD „Anka Ošpuh“

Dođite na koncert 'Za tetu Miru' posvećen Mirjani Bošnjak, poznatoj ludbreškoj folklorašici koja se pamti

Objavljeno: 12.02.2018. 18:01

Zadnja izmjena: 12.02.2018. 18:08

Foto: Facebook

KUD „Anka Ošpuh“ u subotu 17. veljače organizira Memorijalni koncert „Za tetu Miru“. koji će biti održan u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ s početkom u 18 sati.

Riječ je o programu koji je osmišljen u znak sjećanja na preminulu predsjednicu društva Mirjanu Bošnjak čije su zasluge za 30-godišnje uspješno djelovanje u društvu neizmjerne. Bila je članica društva od samog početka, a u svojstvu predsjednice društva bila je kroz nekoliko mandata gotovo 15 godina.

Mirjana Bošnjak ostavila je snažan pečat u društvenom životu Ludbrega, a tada novoosnovanom KUD-u priključila se 1977. godine sa svojom dramsko-recitatorskom sekcijom ludbreških radnica Razvitka.

Memorijalni koncert održava se od 2005. godine, a u njemu svake godine sudjeluju sve sekcije društva te jedno gostujuće društvo. Tako će uz domaćine, Pajdašice i folklorne skupine KUD-a “Anka Ošpuh” kao gosti nastupiti Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin i Vokalni sastav "A Capella" KUD-a "Zavičaj" iz Sračinca.

Komentari