Od 3. srpnja do 4. kolovoza

Filmovi na otvorenom već od sutra u atriju Starog grada - evo koji se filmovi nude!

Koncertni ured Varaždin

Objavljeno: 02.07.2016. 12:08

Zadnja izmjena: 02.07.2016. 12:11

Foto: Ilustracija

I ovog ljeta možete uživati u filmovima na otvorenom u sklopu Ljetnog kina Galerija, koje se ove godine održava u atriju Starog grada, a počinje već ove nedjelje, 3. srpnja, i traje do 4. kolovoza.

Prvi na rasporedu je „Carol“, film koji je osvojio čak šest nominacija za Oscara, dok se u istom terminu, ali nedjelju kasnije, prikazuje „Spotlight“, film koji je osvojio Oscara za najbolji igrani film.

Četvrtak i dokumentarne filmove otvara „Amerika“, film u kojem protagonisti traže bijeg nadahnut čehoslovačkom tramping-supkulturom – pokretom koji je pokušao imitirati idealizirani Divlji zapad.

Drugi četvrtak gledamo mađarski dokumentarac „Braća po pjesmi“, koji nas vodi u Transilvaniju. Tibor Kiss pjevač je i tekstopisac mađarskog pop/rock-benda Quimby, kojem je popularnost počela opadati, no natrag na svjetlo dana izvukla ih je folk-senzacija Csík Band, koji je obradu njihove pjesme učinio popularnijom od originala.

Dakle, 3. srpnja u 21:15 – „Carol“; 7. srpnja u 21:15 – „Amerika“; 10. srpnja u 21:15 – „Spotlight“ i 14. srpnja u 21:15 – „Braća po pjesmi“. Ulaznice su 10 kuna za dokumentarne i 15 kuna za igrane filmove, a kupuju se na ulazu u atrij Starog grada.

Komentari