Trbušne plesačice donose dašak Orijenta za Varaždince

Objavljeno: 12.04.2011. 17:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U subotu navečer u kazalištu svi Varaždinci imat će prigodu uživati u orijentalnom plesu. U organizaciji udruge OrientArt Varaždin, održat će se event pod nazivom Orient Art Show, večer klasičnih, folklornih i tribal plesova Srednjeg Istoka, na kojem će nastupiti još i brojni gošće i gosti...

Udrugu OrientArt Varaždin čine plesačice orijentalnih plesova koje njeguju plesne korake Srednjeg Istoka više godina, a sve pod vodstvom predsjednice Udruge i voditeljice orijentalnih plesova, Jasminke Pomper – Yasmine.

Osnivanjem Udruge za ples i kreativnost Izis iz Varaždina, Yasmini se ostvaruje dugogodišnja želja – odlazak u novu avanturu zvanu Orijentalni ples. Usvajanjem novih ritmova i pokreta orijentalnog plesa, ubrzo postaje voditeljica i profesionalna plesačica orijentalnih plesova navedene Udruge, a kasnije i sama osniva vlastitu udrugu OrientArt.

Svoju plesnu karijeru u svijetu trbušnog plesa zahvaljuje renomiranim svjetskim učiteljima trbušnog plesa kod kojih je usvajala i još uvijek usvaja širok spektar znanja iz područja trbušnog plesa. Učeći divne djevojke i žene, vrijedne polaznice satova orijentalnog plesa, Yasmina osniva plesnu skupinu Desert Queens, koja iza sebe bilježi mnogobrojne nastupe i perfomance otkrivajući i drugima čaroliju i radost orijentalnog plesa.

Svu ljubav prema plesu i uložen trud u njega, Desert Queens, Yasmina te plesačice koje rekreativno plešu u Udruzi OrientArt, pokazat će na OrientArt Show-u izvedbama raznih stilova plesova Egipta i Saudijske Arabije, odnosno zemalja Golfskog zaljeva.

Da orijentalni ples nije osvojio srca samo plesačicama Udruge OrientArt iz Varaždina, svojim plesnim izvedbama na OrientArt Show-u će se predstaviti i gošće domaćica, plesačice Iz Udruge Izis iz Varaždina, Plesna delavnice Zahir Ksenije iz Maribora, Irina Karime Kovač sa svojim plesačima iz Petrinje, Ines Smiljanić Radha Madgavi iz Zagreba te Sanda Skarabej sa svojim plesačicama iz Samobora.

Uvertira u show orijentalnih plesova bit će nastup Varaždinskog tamburaškog orkestra. Koji konitnuirano radi na promicanju i održavanju tamburaške glazbe na najvišoj amaterskoj razini, a prilog tome idu i osvojene nagrade

Po završetku plesnog showa, after party u scena&bar Rogoz uz živu svirku varaždinskog rock benda Kronika.

Voditelj showa bit će Nenad Hervatin, a sve navedeno jamči odličnu zabavu u subotu navečer u varaždinskom kazalištu.

Komentari