bogati program

Ovogodišnji 9. Lepoglavski dani pružit će vam nezaboravnu zabavu - pogledajte što vas sve očekuje

Objavljeno: 10.07.2018. 09:20

Zadnja izmjena: 10.07.2018. 09:44

Od 13. do 15. srpnja Lepoglava će se nizom kulturno – zabavnih događanja predstaviti prijateljima i gostima – tim je riječima na konferenciji za medije lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić najavio turističko - zabavnu manifestaciju 'Lepoglavski dani'.

Biti će to 9. izdanje manifestacije kojom počinje zabavno – društvenim događanjima sadržajno bogato ljeto u Lepoglavi, istaknuo je gradonačelnik Škvarić napomenuvši da nakon Lepoglavskih dana, tijekom kojih će uživati sva čula onih koji će ovog vikenda posjetiti Lepoglavu, slijede i ostale manifestacije kojima je Grad Lepoglava također pokrovitelj – Jailhouse festival, Dani sporta, zabave i kulture u Višnjici, proslava Bartolova u Kamenici te Festival čipke u Lepoglavi.

Program 'Lepoglavskih dana' ponudit će sajmeni program s 40-ak izlagača koji će se predstaviti na Sajmu turizma i enogastronomije te Međunarodnom sajmu minerala, a biti će tu i zanimljiv program za djecu nazvan Šareni kutak gdje će djeca naučiti sama cifrati licitare, raditi predmete od gline, cvjetove od krep papira, zmajeve i vjetrenjače.

Na svoje će doći i oni stariji koji će moći uživati u koncertima, prezentacijama, predstavama i natjecanjima. Tako će se i ove godine održati Lepoglavske zabavne igre na kojima će se natjecati ekipe iz sedam gradskih mjesnih odbora, a ukupno će nastupiti oko 150 natjecatelja koji će svoje znanje, snagu, brzinu i spretnost odmjeriti u zanimljivim i neobičnim disciplinama. Ove godine novost će biti branje i izložba gljiva, a oni željni rekreacije moći će se odlučiti za pješačenje Šumskom vilom te tako upoznati dio sportsko-rekreativnog sadržaja koji nudi Lepoglava.

No, tu nije kraj jer će ove godine na Lepoglavskim danima biti organizirano gledanje zvijezda, tehnički pregled bicikala, vatrogasne prezentacije, prezentaciju automobila s posebnom opremom i drugo te bogati koncertni program u kojem će, između ostalih, nastupiti Tomislav Goluban te Kavaliri. Za smijeh će se ove godine pobrinuti Davor Dretar Drele i Vid Balog koji će odigrati predstavu 'Remetinec', ali i pratiti i voditi ovogodišnje natjecanje u pripremi kotlovine "Pri klijeti".

Ovo je tek dio programa koji će se ovog vikenda odvijati u Gradskom parku u Lepoglavi, a posjetitelji koji ne žele propustiti nastup hrvatske nogometne reprezentacije na završnici Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji ne moraju se brinuti. Naime, organizatori Lepoglavskih dana pripremit će zajedničko gledanje utakmice u Gradskom parku, nadaju se one finalne.

Komentari