U subotu doznajte kako se plesalo za vrijeme baroka

Objavljeno: 28.09.2012. 14:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Kako zajednički pristaju vino i barokna glazba moći će provjeriti posjetitelji koncerta u subotu (29. rujna) u 21 sat na ladanjskom imanju Rožmarić, gdje će koncert na otvorenom održati članovi Hrvatskog baroknog ansambla pod umjetničkim vodstvom Laure Vadjon.

Posjetitelje koncerta provest će kroz splet arija, canzona, follia, ciaconna i sonata.

- Pripremamo prave glazbene poslastice uz koje se može i zaplesati - otkrila je Laura Vadjon, objašnjavajući i kako je u vrijeme baroka bilo skladano mnogo glazbenih djela koji nisu bila namijenjena slušanju u frakovima i svečanoj odjeći, već prvenstveno zabavi ljudi  tadašnjeg vremena.

Bratovština vinskih vitezova Hrvatske Regionalni stol Varaždin i udruga „Vinea“ Vinica, pridonijet će atmosferi svojim vinima.

Nakon što je festivalska publika posljednjih godina bar oknu glazbu u maniri salonskog građanskog muziciranja imala prigodu slušati u salonu obitelji Cecelja u Varaždinu, organizatori Varaždinskih baroknih večeri odlučili su ove godine ljubitelje glazbe iznenaditi koncertom na otvorenom na obiteljskom imanju Rožmarić u Vinici s biranim vinima vinara  viničkog kraja uz koji je vezan Rapoldtov pozitiv, dar grofa Bombellesa Gradskom muzeju Varaždin, zaštitni znak VBV .

Komentari