Glamur sedamdesetih

U Varaždin se vraćaju hipiji, punkeri i bajkeri - uskoro 11. Trash film festival

Udruga Trash

Objavljeno: 02.07.2016. 12:23

Zadnja izmjena: 02.07.2016. 12:32

Foto: Ilustracija

Posvećen niskobudžetnim akcijskim, horor-, znanstveno-fantastičnim i borilačkim filmovima i njihovim tvorcima, amaterskim filmašima iz cijelog svijeta, 11. Trash film festival održat će se u Varaždinu od 7. do 10. rujna.

Tema ovogodišnjeg festivala je „Glamur 70-ih“ pa se tako u Varaždinu očekuju hipiji, punkeri, članovi motociklističkih bandi i svi drugi popularni likovi iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

Na natječaj za prijavu filmova ove se godine sa svojim filmovima javilo 148 filmaša iz cijeloga svijeta, a pred službenim selektorom festivala težak je zadatak odabrati 50-ak filmova koji će ući u službenu konkurenciju festivala i biti prikazani u festivalskom Kinu Galerija, kao i krenuti u borbu za festivalske nagrade – mitske „Zlatne motorke“.

Predsjednik žirija je kultni riječki kazališni, televizijski i filmski glumac Alen Liverić, a članovi žirija su hrvatski kulturni antropolog i etnolog Tomislav Pletenac i poznati zagrebački kazališni, televizijski i filmski glumac Željko Vukmirica.

Osim sjajnog filmskog programa, i ove godine posjetitelje Trash Film Festivala očekuje bogat popratni program.

Posjetitelje festivala zabavit će i niz odličnih bendova, a ove će se godine prvi put u Varaždinu predstaviti KajVe?, tribute bend koji najveće hitove Nicka Cavea izvodi na kajkavskom.

Komentari