Sponzorirani članak

Grad Varaždin 6. osnovnoj školi nabavio 10 bicikala za osposobljavanje djece u prometu

Objavljeno: 08.06.2016. 13:13

Foto: Grad Varaždin

Na prometno-biciklističkom poligonu kod 6. osnovne škole u Varaždinu gradonačelnik Goran Habuš danas je predao na upotrebu 10 bicikala koji će poslužiti za osposobljavanje djece za sigurnije ponašanje u prometu.

Radi stjecanja kompetencija za sigurno sudjelovanje u prometu i polaganja biciklističkog ispita djece s navršenih devet godina, Grad Varaždin nabavio je 10 bicikala i 10 kaciga ukupne vrijednosti 12.391,88 kuna.

– Prije godinu dana, kad smo otvarali poligon, obećali smo da ćemo nabaviti bicikle. Koristit će svim učenicima s područja Grada Varaždina i na obuku neće morati dolaziti svojim biciklima. Situacija u prometu današnjih dana vrlo je loša, a edukacija je jedan od najvažnijih faktora sprječavanja prometnih nesreća. – rekao je tom prilikom varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Ravnatelj 6. osnovne škole Mario Stančić naglasio je važnost tog osposobljavanja jer velik broj djece dolazi na nastavu biciklom, a mnogi se biciklom koriste i u slobodno vrijeme. To je nastavak suradnje na projektu sigurnosti u prometu te izgradnje biciklističkog poligona na dvorištu VI OŠ, koji, kaže ravnatelj škole Mario Stančić, daje „dodatan vjetar u leđa“.

– Ove je godine Grad Varaždin odlučio dodatno potaknuti sve osnovne škole Grada Varaždina na provođenje takvih aktivnosti. Formirali smo i Školsku prometnu jedinicu,a bicikli će se koristiti za osposobljavanje učenika svih osnovnih škola. – rekao je ravnatelj VI. osnovne škole u Varaždinu Mario Stančić.

Učenici su tako danas, uz pomoć pripadnika PU varaždinske, prvi put izašli na križanje ispred VI. osnovne škole. Učenicima polaznicima ovog programa ovaj će petak, 10. svibnja, biti uručene svečane diplome.

Komentari