Otvoren “Temple of Life” kompleks termo mineralnih bazena Termi Sveti Martin

Objavljeno: 26.09.2014. 20:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:06

Foto: TSM

Izvor: galerija-images/Terme sveti Martin

Sa ovim rujnom Toplice Sveti Martin d.d. pridružuju se obitelji LifeClass hotels & spa pod čijom kapom posluju u Portorožu u Opatiji i u Trevisu u Italiji. Zadnjih osam mjeseci proteklo je u prilagođavanju i dovođenju standarda na višu razinu kako bi sve bilo u skladu sa onim što LifeClass predstavlja a to su visoko kvalitetni produkti koji udružuju zdravlje i užitak...

Upravo dovršetkom velike investicije u kompleks termomineralnih bazena pod nazivom “Temple of Life” doveden je kraju i process implementacije LifeClass branda, pa će tako resort od danas umjesto Spa & Sport Resort, cijeli kompleks nositi naziv LifeClass Terme Sveti Martin.

S novom ponudom, koja je sada veoma konkurentna termalnim i wellness resortima u regiji Terme Sveti Martin pored domaćeg, sada još više ciljaju i na tržište Austrije, Njemačke, Slovenije i Italije.

Jedinstvena termomineralna voda na ovim prostorima

U Temple of Life stopljena je filozofija branda LifeClass koja udružuje zdravlje i užitak sa lokalnim prirodnim vrijednostima, posebnostima destinacije Međimurja i antropozofijom – filozofski nauk o čovjeku čiji je začetnik, u Donjem Kraljevcu rođen dr. Rudolf Steiner, jedan od najvećih umova 19. i 20. Stoljeća. U posebnosti Međimurske destinacije spada prije svega visoko kvalitetne lokalno uzgojene prehrambene namirnice gdje prednjače jabuke, bučine sjemenke i bučino ulje.

Među lokalnim prirodnim vrijednostima najznačajnija je iznimno zdrava termomineralna voda sa, u ovoj regiji, jedinstvenom kombinacijom minerala:

Na - Natrij - liječenje artritisa i anti ageing
K - Kalij - dobar za srce i detoksikaciju
Fl - Flour - liječenje osteoporoze
J - Jod - liječenje štitnjača
Li - Litij - Antistress i Antidepresija
Sr - Stroncij - dobar za gustoću kostiju

Ova bušotina daje preko 100m3 vode dnevno što će biti dovoljno da se od sada i preko zime pune bazeni koji su činili vanjski dio termomineralnih bazena, a za koje je bila praksa da se u zimskim mjesecima prazne.

Koncept, dizajn i arhitektura – što je novo?

Branim Blajić, director LifeClass Termi Sveti Martin kaže: “U nevjerojatno kratkom vremenu je hrvatsko-talijansko-slovenski dream team omogućio da se naša ideja realizira u, za sva osjetila ugodnom, a opet iznimno neuobičajenom obliku“.

Poznati hrvatski arhitektonski duo gdin i gđa Reno i Vesna Vrbanec je u suradnji sa eminentnim talijaskim designerom Mauriciom Favettom kreirao ovaj novi kompleks na osnovi idejnog koncepta LifeClass teama.

To je 3.200 m2 bazena, koji osim fizičkih užitaka kupanja u termomineralnoj vodi, s elementima antropozofije pozitivan utjecaj ima i na um i dušu. Glavni cilj i istodobno konkurentna prednost ovih termi je upravo balansiranje tijela, uma, duše i duha, što je preduvjet za zdravlje ne samo pojedinca nego i društva u cjelini.

U ovom projektu prostor je renoviran i adaptiran od temelja do krova, pa su tako obzirom na novu termomineralnu vodu sprovedene sve nove instalacije, postavljene nove pumpe, ugrađen novi klima uređaj koji sprečava zamagljivanje i osjećaj vlage koji je prije postojao u sklopu bazenskog kompleksa.

Recepcijski dio prostora kao i svlačionice i tuševi su prebačeni sa kata u prizemlje što omogućava svim posjetiteljima daleko jednostavniji pristup samim bazenima, a naravno i same te svlačionice, tuševi i garderobe su u potpunosti novi kao i sustav kontrole ulaska sa narukvicama. Prebacivanjem recepcijskog dijela u prizemlje, na kat se prebacio Lumbalis centar zdravlja koji sad u novim prostorima ima u ponudi usluge fiziklane terapije, liječenja kralježnice, vježbe za trudnice i slanu sobu...

Novo u ponudi je i "W Bar" koji je ime dobio od riječi Wellness, Wellbeing, Waldorf (Steinerova škola) i u njemu se poslužuju u pravilu samo zdrave namirnice i jela kao što su razne salate, organski sandwichi, zdravi smoothiei i slično.

Novost u ponudi su i dva masažna prostora koji se nalaze na katu i omogućavaju gostima da se za vrijeme svojeg boravka na bazenima prepuste i širokoj ponudi masaža, a nakon toga, obzirom na širenje terase gornjeg kata mogu opustiti u potpuno novim i udobnim ležaljkama. Činjenica je da to nisu bazeni ispunjeni toboganima i adrenalinskom ponudom, ali to niti nije ideja koja stoji iza projekta nego je cilj ljudima pružiti prostor u sklopu kojeg mogu raditi na sebi i postići taj životni balans.

Planovi za budućnost

Vodeći ljudi imaju mnogo planova za resort jer je cilj da LifeClass Terme Sveti Martin postanu glavni igrač u turističkoj ponudi cjelokupne regije, kako u području aktivnog odmora, zdravstvenog wellnessa tako i priprema za profesionalne i rekreativne sportaše. Međimurske Terme zapošljavaju oko 170 mještana i na godišnjoj razini ostvaruju oko 80.000 noćenja.

Sastavni dio ovog svijeta zdravih užitaka je široka paleta tjelesnih aktivnosti za rekreativne i profesionalne sportaše. U posljednjih nekoliko mjeseci uloženo je puno truda i resursa u razvoj proizvoda i infrastrukture za biciklistički turizam, te su u sklopu tih aktivnosti LifeClass Terme Sveti Martin dobile certifikat „Adria Bike Hotel“.

Ovo podrazumjeva preko 700km biciklističkih staza, kako cestovnih tako i mountain bike, a koje su postavljene tako da se na njihovom putu može vidjeti mnoge međimurske znamenitosti.
{gallery}Terme sveti Martin{/gallery}

Komentari