Sponzorirani članak

Restoran Bedem - Utvrda vrhunske hrane

Objavljeno: 10.03.2016. 13:25

Zadnja izmjena: 10.03.2016. 13:28

Dva prepoznatljiva kuhara, Anđelko i Zlatko, koji su izgradili svoj kulinarski identitet najosebujniji su sudionici varaždinske gastronomske pozornice. Oni su profesionalci s visokom razinom osjećaja za sklad okusa uz istovremeno izrazito opredjeljenje za kreativno i istraživalačko kulinarstvo.

Obojica okićeni titulom državnog prvaka u kuharstvu, medaljama s kulinarskih Olimpijada i Svjetskog kulinarskog kupa, ovaj je dvojac bez sumnje najnagrađivaniji varaždinski i hrvatski kuharski tim.

Jela koja pripremaju temelje se na podlozi istraživanja originalnih lokalnih recepata uz tehnički savršenu i maštovitu uporabu najboljih namirnica, posebno ovdašnjih (vidovečko zelje, bučino ulje, svježe povrće, zagorski puran...) te ih stavljaju u poziciju kreatora i predvodnika nove varaždinske kuhinje, temeljene na načelima vrhunske gastronomije, tradiciji lokalnih jela i namirnica oplemenjenih primjenom najnovijih svjetskih trendova i tehnika u pripravi hrane.

Također, smatraju da kuhinja mora biti visoko autorska kako bi se i svakodnevna domaća jela pretvorila u gastronomske spektakle.

Svoj prvi samostalni restoran, iz navedenih razloga, doživljavaju kao varaždinsku utvrdu vrhunske hrane.

 

Zlatko Novak

Rođen je 1989. godine u Varaždinu. Radio je u kuhinji varaždinskog hotela „Turist“, a iskustvo je stjecao i radeći u restoranu „Gasthof in der Au“ u prestižnom njemačkom odmaralištu Starnberg. Državni je prvak u kuharstvu za 2013. godinu te višegodišnji član Hrvatske kulinarske reprezentacije. Vlasnik je srebrne i dvije brončane medalje s kulinarske Olimpijade i Svjetskog kulinarskog kupa. Njegov je interes posebno usmjeren prema kuharskoj artistici te istraživanjima novih tehnika kuhanja, posebno molekularne kuhinje.

Anđelko Levanić

Rođen 1978. godine u Varaždinu. Do 2015. radio je u kuhinji hotela „Turist“ i jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih kuhara. Državni je prvak u kuharstvu 2011. g. i višegodišnji član Hrvatske kulinarske reprezentacije s kojom je sudjelovao na brojnim svjetskim kulinarskim natjecanjima. Njegov je poseban interes usmjeren k istraživanju lokalnih jela i namirnica u čijim okusima traži prostor za kreativno kulinarsko izražavanje.

Komentari