Automobili Lončar i PPD Zagreb

S Peugeotom u glamouru rukometne Lige prvaka

Objavljeno: 12.02.2016. 15:03

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 01:16

Biti dio europskog, ili bolje reći - svjetskog rukometnog glamoura nije mala stvar. Isto tako  osjetiti dio te atmosfere ne može se baš svaki dan. No kad imate prijatelja koji je zaluđen sportom i koji u taj sport unosi cijelog sebe, onda vam se i takve snovi mogu ostvariti...

Romano Puček, poznati Varaždinac čija malonogometna ekipa Automobil Lončar žari i pali hrvatskim dvoranama, poznat je i kao veliki ljubitelj rukometa. Upravo zahvaljujući njemu, Peugeotu i njegovoj tvrtki Automobil Lončar, jedanaestorica „veličanstvenih“ Varaždinaca imala je priliku pogledati veliki rukometni spektakl Lige prvaka između PPD Zagreb i francuskog „space shutllea“ - Paris Saint Germaina.

U impozantnoj zagrebačkoj Areni, pred 15.000 bučnih gledatelja, iz VIP lože samo za odabrane, u udobnim plišanim foteljama i uz birano „iće i piće“,  doživjeli smo pravu atmosferu Lige prvaka.

Na samom terenu s jedne strane „mali“ Zagreb s mladim i perspektivnim sastavom, protiv PSG-a sa Hansenom, Omeyerom, Abaloom, Vorijem, braćom Karabatić, Narcisseom i ostalim zvijezdama predvođenih našim Nokom Serdarušićem.

Arena je proključala nakon što je Zagreb poveo 3:0, a PSG se zapravo tek zagrijavao. Kad su uhvatili „radnu temperaturu“, zabili su četiri komada za redom, okrenuli vodu na svoj mlin i do kraja poluvremena napravili pet razlike.

Kao da su bili s drugog planeta, kao da su igrali s pola gasa, onoliko koliko im je bilo potrebno. Kakva - takva neizvjesnost pojavila se tek šest minuta prije kraja kada jeStevanović obranio nekoliko zicera i penal Hansenu.

Zagrebaši su tada došli na minus tri, imali su prilike čak tri puta doći na minus dva, ali brzopletost, neiskustvo i nerezonski šutevi izvana ipak im nisu dozvolili da naprave dramu u samoj završnici. PSG je pobijedio s 25:23.

- Kvaliteta je bila apsolutno na strani PSG-a i njihova pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Istina da je Zagreb imao 3:0, ali kad su se Parižani zagrijali rutinirano su kontrolirali utakmicu – prokomentirao nam je utakmicu Vlado Vujović trener GRK Varaždin koji je uz sportskog direktora Alena Milaka i dopredsjednika Josipa Vojvodu također gledao utakmicu.   

Nitko zbog poraza nije bio previše tužan. Protiv jačeg se ne može, ali treba odati priznanje treneru Veselinu Vujoviću koji je danima prije, kroz medije, pumpao atmosferu  ne dozvoljavajući da se defetizam nastani u njegovoj svlačionicu.

Njegovi igrači bili su hrabri, trudili su se ne previše respektirati jačeg od sebe i na koncu su pobrali velikih pljesak svojih navijača.

Suradnja RK Zagreba i GRK Varaždin na zavidnoj je razini

Romano Puček, direktor  prodaje Automobila Lončar i član IO GRK Varaždin svojski se trudio biti pravi domaćin. Uoči utakmice našim je reprezentativcima i izborniku Babiću uručio poklone Peugeota i Automobila Lončar.

Nakon utakmice želio je dovesti pokojeg igrača i trenera Zagreba kako bi nam dali izjave, ali zbog drugih obaveza oni nisu mogli doći

- Na žalost igrači nisu mogli doći, ali ako smijem prokomentirati utakmicu reći ću samo da je ovo jako dobar rezultat Zagreba jer igrali su protiv možda najjače momčadi na svijetu. Drago mi je da je nas nekolicina iz izvršnog odbora GRK Varaždin, koji brinemo o rukometnoj akademiji, uspjela uspostaviti sjajne odnose sa RK Zagreb – rekao je Puček.

Osim što imaju odličnu suradnju, RK Zagreb i GRK Varaždin provode i određene akcije poput nedavne utakmica SEHA lige kada je u Varaždinu gostovao i Veszprem.

- Mogu vam već sada dati pravu ekskluzivu i reći kako će se Final-four SEHA lige ove godine igrati u našoj, varaždinskoj Areni! Sudionici tog završnog turnira bit će Zagreb, Vardar, Veszprem i vjerojatno Meshkov Brest. Želimo da Varaždin postane centar rukometa, uostalom djelomično već jesmo jer ne zaboravite da ćemo 2018. biti jedni od domaćina Europskog prvenstva koje će se održati u Hrvatskoj – naglasio je Puček.

Velike zasluge u svemu ima Peugeot i tvrtka Automobil Lončar.

- Ova suradnja je na zaista vrhunskoj razini. Zadovoljstvo je obostrano i već sad razgovaramo o produženju ugovora – zaključio je Puček.

Komentari