Siniša Jenkač: Novom Marofu treba čvrsta ruka, uvesti ću radnu subotu

Objavljeno: 28.02.2015. 11:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:06

Izvor: galerija-images/jenkac promo

Siniša Jenkač, kandidat za gradonačelnika Novog Marofa HDZ-a te koalicijskih partnera HSS-a i BUZ-a, sinoć je u do posljednjeg mjesta ispunjenom Kulturnom centru u Novom Marofu održao središnji predizborni skup, na kojem mu je podršku došao pružiti i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko.

U svom polusatnom govoru, često isprekidanom pljeskom okupljenih, Jenkač je izložio svoj program i program liste za gradsko vijeće koalicije HDZ-HSS-BUZ te Novi Marof nazvao "Hrvatskom u malom".

- Da je sve bilo u redu, danas ne bi bili ovdje. Kao što u Hrvatskoj nema gospodarskog rasta, nema ga ni u Novom Marofu te se zaboravlja da je bivša vlast imala čak dvojicu profesionalnih zamjenika koji su u četiri godine proračun oštetili za nevjerojatnih tri milijuna kuna. Mi nećemo imati profesionalne zamjenike – obećao je Jenkač uz aplauz okupljenih, istaknuvši pritom kandidaturu svojih zamjenika Ivice Šanteka i Ivana Tuka.

- Novom Marofu to ne treba, ali treba mu čvrsta ruka, odlučnost i treba se napokon primiti posla. Gradska uprava mora postati učinkovitija, jer se na mnogo stvari vidi da to izostaje. Međutim, za usporedbu, ne može biti uspješna ni bilo koja firma ako je direktoru baš svejedno kako ona funkcionira. Novi Marof je postao sprdnja!

Radna subota

Gradska uprava mora se mijenjati, a kako je tom prilikom još rekao Jenkač, upravo on će u tome biti predvodnik.

- Uvodimo radnu subotu i vi više nećete trebati dolaziti k nama, jer ćemo mi doći k vama. Sa svojim zamjenicima i komunalnim redarom subotom ću obilaziti mjesne odbore, jer gradska uprava se mora mijenjati i gradonačelnik mora biti na teretnu.  Nevjerojatno je da je u Novom Marofu unatrag nekoliko godina "gorući problem“ nekakav kamion šodra ili to, da se u osam mjeseci ne može promijeniti neko rasvjetno tijelo.

Opremanje poduzetničkih zona

Problem nezaposlenost Jenkač, kako je istaknuo, namjerava sa svojom upravom početi rješavati tako što će se komunalno opremiti poduzetničke zone za koje postoji opasnost da ih država oduzme jer se po tom pitanju, kao što je pokazala revizija, nije radilo ništa, nego se pet godina, kaže Jenkač, slušalo o famoznoj nanotehnologiji koja ne može zaživjeti ni u Zagrebu.

- Svim poduzetnicima, a pogotovo onima koji imaju jasnu viziju razvoja, mi ćemo dati potporu.  Poduzetničke zone u Možđencu i Oštricama privest ćemo svrsi što je prije moguće – rekao je Jenkač, naglasivši da će se grad ponovno početi baviti i unatrag pet godina zanemarenom poljoprivredom.

- Mi moramo poticati razvoj OPG-ova i osnivanje zadruge preko koje će naši poljoprivrednici svoje proizvode moći plasirati. Imamo institucije koje mogu biti konzumenti njihovih proizvoda, međutim, to sve treba potaknuti! U nekim drugim sredinama funkcionira, zašto ne bi i u Novom Marofu?

Projekti

Za sve navedeno, međutim, trebaju postojati projekti kojih do sada zbog inertne gradske uprave nije bilo uopće.

- Unatrag pet godina oni nisu ostvarili ni jedan projekt. Zato ulazimo u jednu tešku situaciju, znam da će nas više kuditi nego li nam pljeskati, ali Novi Marof treba promijeniti i netko treba biti motor koji će to učiniti. Nudimo maksimalan angažman i aktivnost na terenu! Sve ostalo su šminkeri i pripovjedači lijepih priča – rekao je Jenkač, pozvavši birače da u nedjelju 8. ožujka na izborima zaokruže broj 3 za gradonačelnika, odnosno listu broj 1 za gradsko vijeće.

Životni program

Tomislav Karamarko njegov program i program koalicije HDZ-HSS-BUZ nazvao je životnim i vrlo realnim.

- Interesantno je slušati ovog mladog čovjeka punog energije. Sve što se događa u ovih sedamnaest gradova i općina gdje se ponavljaju izbori, događa se i na državnoj razini. Važna nam je pobjeda u Novom Marofu, jer grad mora dobiti novu vlast koja će pokrenuti projekte. Siniša Jenkač izuzetno je konkretan, duboko je unesen u te projekte i s velikom energijom pristupit će realizaciji, a to se podudara s našom budućom pobjedom na parlamentarnim izborima – rekao je Karamarko.

{gallery}jenkac promo{/gallery}

Komentari