Afera HNL: Osim novcem, suce se plaćalo i noćnim damama

Objavljeno: 07.01.2012. 16:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

U NK Karlovcu se, osim novcem kako to tvrde istražitelji USKOK-a i večerama, kako potvrđuje bivši predsjednik klub Ivan Pađen, neke suce, čini se, častilo i noćnim damama, prenosi jutarnji.hr.

Izvor ove informacije je bivši djelatnik jednog karlovačkog hotela. Susreti su se događali prije dvije, tri godine uglavnom u popodnevnim satima u vrijeme dnevnih odmora, manje tijekom noćenja.

Prema riječima bivšeg zaposlenika hotela, termine za smještaj sudaca bi telefonskim putem dogovarao tadašnji tajnik u klubu Neven Šprajcer, trenutno pritvorenik kojega USKOK tereti da je s bivšim sucem Željkom Širićem dogovorio za 25 tisuća eura po sezoni naklonjeno suđenje koje je NK Karlovac uvelo u Prvu ligu, a potom i po 15 tisuća eura za pošteno suđenje u prvoligaškom društvu. Šprajcer je pristao na punu suradnju s istražiteljima.

- Gospođe bi dolazile iz Rijeke i Zagreba i onda bi bile upućivane u sobe u kojima su odsjedali nogometni suci. Ja ne znam što se događalo u sobama, mogu samo pretpostaviti - kaže izvor za Jutarnji list.

Dodaje da s takvim aranžmanom hotel nije imao nikakve veze, ne može tvrditi da je dame dogovarao netko iz NK Karlovca, ali je činjenica da su one tamo dolazile uvijek u vrijeme kada bi se suci odmarali. Klub sucima nije bio obvezan osiguravati hotelski smještaj za dnevno odmaranje.

Vlasnik hotela potvrdio nam je da je imao ugovor o suradnji s NK Karlovcem na način da je na stadionu bila reklama za njegov hotel, a zauzvrat je on za potrebe kluba izdavao sobe.

>> Više na Jutarnji.hr

Komentari