Atletsko EP: Pokos na stazu u 15:18, Dudek i Hižman u 16:30

Objavljeno: 16.08.2014. 14:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon što su prvog dana Europskog atletskog prvenstva u švicarskom Zürichu nastupili Sara Kolak i Željko Vincek, danas su na redu i Lucija Pokos, Kristina Dudek i Marija Hižman.

Za sve tri atletičarke Atletskoga kluba Sloboda Varaždin, ovo će biti najveće natjecanje u njihovim karijerama, njihov debi na Europskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji. Lucija Pokos će prva na stazu, kao članica hrvatske štafete 4 x 100 metara, u drugom polufinalu koje je na rasporedu u točno 15 sati i 18 minuta. Za plasman u štafetno finale Hrvatska će trčati u stazi broj 5, a konkurentice su Luciji i kolegicama štafete Njemačke, Velike Britanije, Rusije, Ukrajine, Irske, Bugarske i Norveške. U sutrašnje finale će tri najbrže štafete iz svake od dvije polufinalne skupine, plus dvije najbolje naredne štafete po rezultatu.

Kristina Dudek i Marija Hižman pak će se ciriškoj, švicarskoj, ali putem TV ekrana i kompletnoj europskoj i svjetskoj publici predstaviti u točno 16 sati i 30 minuta, kao članice štafete 4 x 400 metara. Zanimljivo, i tu je Hrvatska u drugoj polufinalnoj skupini i također u stazi broj 5, a protivnice Hrvatskoj za jedno od tri vodeća mjesta bit će štafete Velike Britanije, Poljske, Njemačke, Rusije, Litve, Norveške i Slovačke.

Komentari