"Bikovi" prekinuli pobjednički niz "medvjeda"

Objavljeno: 07.12.2011. 11:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Medvjedi su nakon dužeg vremena odigrali i jednu lošu utakmicu, a kada se tome doda i loše suđenje, teško je za očekivati osvajanje pokojeg boda u Salzburgu. Domaćini su zasluženo slavili sa 6:2, no razlika bi svakako bila i manja da Medvjedi samo u drugoj trećini nisu imali čak sedam isključenja, piše Mirza Seferagić za SportNet.

Medvjedi su u Salzburg stigli u odličnoj formi, međutim domaćini su očito željeli pokazati da u njihovoj dvorani nitko neće olako odnositi bodove. Lošu večer Medveščaka nagovijestila je i prva trećina. U 10. minuti domaći su poveli preko Brenta Aubina, a samo minutu poslije Matthias Trattnig pogađa u bliži gornji kut gola Michaela Ouzasa za 2:0. Lošu trećinu Medvjedi su zaključili i trećim pogotkom u svojoj mreži, a strijelac je u 16. minuti bio Douglas Lynch u situaciji s igračem više.

U drugoj su trećini u prvom planu bili - suci. Naime, Medvjedi su samo u drugoj trećini dobili čak sedam isključenja, a Geoff Waugh dobio je i disciplinsku kaznu od deset minuta, pa su tako Zagrepčani u ovoj trećini proveli samo šest minuta u punom sastavu. Ipak, i u takvoj situaciji Medvjedi su uspjeli smanjiti na 1:3 preko Slave Truhna, no Red Bull je brojčanu prednost još jednom iskoristio tridesetak sekundi prije kraja trećine preko Jeremyja Williamsa, a nakon isključenja Toma Zanoškog zbog povlačenja.

Dojma smo kako Medvjedi i nisu mogli s boljim rezultatom ući u posljednjih 20 minuta pogotovo što su i u prvoj trećini imali tri isključenja. Zagrepčani su nakon prvih 40 minuta imali već ukupno 18 minuta isključenja (domaćini samo dvije minute), a u takvoj situaciji nije lako doći do bodova u gostima kod jake momčadi poput Red Bulla.

Medvjedi su na samom početku posljednje trećine imali i dva igrača više zahvaljujući isključenjima Daniela Boisa i Lyncha, međutim nisu dobro odigrali te uvodne minute, pa su se domaćini izvukli bez primljenog pogotka. Zagrepčani su nakon toga imali neke prilike, no ipak nisu uspjeli postići više od tog jednog pogotka.

S druge strane, Austrijanci su uspjeli postići još dva pogotka u Ouzasovu mrežu u razmaku od samo 24 sekunde. Do kraja je ostalo nešto manje od osam minuta kada su rezultat od 6:1 postavili Ramzi Abid i Marco Brucker. Potom je isključenje zaslužio i Ouzas zbog vlastite nervoze, a u situaciji s igračem manje Zanoški postiže pogodak za konačnih 2:6. Red Bull je tako preskočio Medveščak na drugom mjestu ljestvice.

Ovu će utakmicu Medvjedi htjeti što prije zaboraviti, a priliku za povratak pobjedama Medveščak ima već u petak kada gostuje kod ljubljanske Olimpije, a očekuje nas još jedan uzbudljiv dvoboj s obzirom na to da i Olimpija u posljednje vrijeme igra u vrlo dobroj formi.


Izvor: hrsport.net

Komentari