Bivši varteksovac igra svoju najbolju sezonu u švedskom Allsvenskanu

Objavljeno: 02.06.2015. 18:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: www.samigrahn.se

I dok su u mnogim europskim ligama prvenstva završila ili su pri samom kraju, za bivšeg nogometaša Varteksa Nikolu Tkalčića sezona u švedskom Allsvenskanu je tek počela.

Odigrano je tako 11. kola najvišeg ranga švedskog nogometa, a Tkalčićev Norrköping drži visoko treće mjesto lige. Upisali su sedam pobjeda, dva remija i dva poraza te ozbiljno pušu za vrat vodećem  IFK Göteborgu i drugoplasiranom Elfsborgu.

- Prve četiri utakmice nisam igrao, no otkako sam se vratio na teren ne znamo za poraz. U sedam posljednjih susreta upisali smo šest pobjeda i jedan remi. Atmosfera u ekipi je fenomenalna i ove sezone smo spremni za velike stvari - rekao je Nikola Tkalčić koji je u švedskom prvoligašu već četvrtu sezone te je s njima potpisao ugovor do 2016. godine.

-Imao sam nekih ponuda, no odlučio sam ostati i nije mi nimalo žao. Ove sezone imamo dobro ukomponiranu ekipu i cilj je da nastavimo pobjeđivati i boriti se za prva četiri mjesta - dodao je Tkalčić kojeg trener Janne Andersson koristi na poziciji desnog bočnog.

Što se tiče usporedbe najvišeg ranga švedskog i hrvatskog nogometa, Tkalčić ističe da je švedska liga nešto kvalitetnija.

-U Allsvenskanu se do posljednjeg kola ne zna tko će biti prvak, dok u 1.HNL Dinamo deset kola prije kraja osigura naslov. Na to utječe i financijska stabilnost klubova pošto sponzori financiraju igrače, a prihod od transfera idu njima pa bi se u mnogo čemu mogli ugledati na Šveđane - objasnio je Tkalčić i dodao kako su u Švedskoj stadioni bolje popunjeni nego u lijepoj našoj.

- U Švedskoj su hokej i nogomet najvažniji sportovi. Predivan je osjećaj kad svaki susret igraš preko oko osam tisuća gledatelja, s obzirom na puste hrvatske stadione. Na jednom je susretu našem susretu je bilo čak 16,000 gledatelja. Tada ti se krv ledi u žilama, a ti jednostavno letiš po terenu – zaključio je Tkalčić koji je u dresu Varteksa skupio 34 nastupa i postigao jedan pogodak. 

Komentari