Bogati šeici u Dalićev Ail Ain doveli dvojicu vrhunskih nogometaša

Objavljeno: 14.08.2015. 18:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: FOTOMONTAŽA

Za bivšeg trenera Varteksa Zlatka Dalića prošla sezona bila je kao iz snova. Sa svojim Al Ainom osvojio je najviši rang nogometa Ujedinjenih Arapskih Emirata te primio priznanje za najboljeg trenera lige. Ove sezone ciljevi su vrlo slični budući da su mi dovedena dvojica vrhunskih igrača.

Riječ je o nizozemskom reprezentativcu Ryanu Babelu i nigerijskom internacionalcu Emmanuelu Emenikeu.

Babel koji prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura svoju karijeru je započeo u Ajaxu, a čak četiri sezone proveo je u Liverpoolu i u njihovom dresu upisao 91 nastup te postigao 12 golova. Kasnije je igrao za Hoffenheim, ponovo Ajax, a posljednji angažman imao je u turskom prvoligašu Kasimpaši.

Babelov suigrač Emenike vrijedi deset milijuna eura prema Transfermarktu. Igrao je za turski Karabükspor, potom je tri sezone proveo u Spartaku iz Moskve, a posljednje dvije u turskom Fenerbahčeu iz kojeg je poslan na posudbu u Dalićev sastav.

Od značajnih prijateljskih susreta Dalićeva momčad u pripremnom periodu igrala je protiv engleskog premijerligaša Hulla kojih je pobijedio 4:0, dok su s marokanskim Wydadom iz Casablance odigrali 2:2.

Dalićevoj ekipi slijedi Superkup protiv Al Nasra pa će varaždinski stručnjak sa svojim klubom imati priliku osvojiti još jedan trofej.

Al Nasr pak vodi srbijanski stručnjak Ivan Jovanović koji je bio trener ciparskog APOEL-a. Najudarnija igla njegove momčadi je Brazilac Nilmar koji ima 23 nastupa za brazilsku vrstu, a u tu je Čileanac Luis Jimenez, bivši igrač Intera, Fiorentine, Lazija, Cesene, Parme, West Hama, koji ima 24 nastupa za čileansku vrstu te dva zgoditka.

Susret se igra u subotu od 17,40 sati po našem vremenu.

Podsjetimo, Zlatko Dalić je svoju trenersku karijeru započeo 2005. godine u Varteksu, a 2007. godine prešao je na kormilo Rijeke gdje se zadržao jednu sezonu da bi u sezoni 2009./2010. otišao u tiranski Dinamo. Kasnije se ponovo vratio u Hrvatsku, točnije Slaven Belupo, a 2010. godine započeo je avanturu po Bliskom istoku. Prvo je vodio saudijski Al Faisaly, od 2012. godine drugu momčad Al Hilala, dok je pretprošle sezone bio trener seniorske momčadi Al Hilala.

Komentari