Canjuga nakon mediteranske bronce: Napravili smo velik posao

Objavljeno: 30.06.2013. 00:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Foto: Andrej Švoger/VT

Hrvatske rukometašice vraćaju se sa Mediteranskih igara u Mersina s brončanom medaljom, nakon što su u subotu u borbi za 3. mjesto pobijedile Crnu Goru sa 25:24...

Predzadnjeg dana natjecanja, u kojem je Hrvatska osvojila tri zlata, jedno srebro i dvije bronce te se u poretku medalja vinula na deveto mjesto, izabranice Ivančana Vladimira Canjuge osigurale su drugu mediteransku broncu za hrvatski ženski rukomet. Prva je osvojena prije osam godina u Almeriji, a naše rukometašice u kolekciji imaju i zlato (Languedoc-Roussilon 1993.) i srebro (Bari 1997.).

Protiv Crnogorki je najraspoloženija bila Iva Milanović-Litre sa pet pogodaka, dok se Petra Oštarjaš ovog puta nije upisala među strijelce. Sjaj medalje iz Mersina dobiva na važnosti jer su najjače reprezentacije natjecanje shvatile  MI kao priliku da testiraju domete za Svjetsko prvenstvo u Srbiji (7. - 22. prosinca).

- Mediteranske igre ipak su okupile pet-šest ekipa koje su stigle u najjačem sastavu. Pobijedili smo Crnu Goru koja je prvak Europe i olimpijski viceprvak, a u sedmorki su imale četiri standardne igračice - istaknuo je Canjuga.

Izbornik će u podvlačenju crte zaključiti da su Mediteranske igre bile korak naprijed i putokaz za budućnost.

- Moramo biti zadovoljni jer je kombinirana ekipa, iz koje je samo Sonja Bašić igrala u Londonu, uspjela parirati jačim reprezentacijama poput Španjolske, Slovenija i sada Crne Gore. Uspjeh je vratiti se nakon osam godina s Mediteranskih igara s medaljom.

Rukometaši su u polufinalu sa 23:21 svladali Italiju i danas će za zlato igrati protiv Egipta.

Komentari